Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 05.10.2015.

09:54

Klop glavni kandidat za klupu Liverpula

Nemački stručnjak Jirgen Klop prvi je pik uprave Liverpula za zamenu za Brendana Rodžersa koji je otpušten posle remija sa Evertonom u nedelju.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Getty Images

Severni Irac je proveo tri i po godine na klupi ‘Redsa’, ali se već nedeljama spekulisalo da je samo pitanje vremena kada će mu biti uručen otkaz.

Liverpul posle osam kola u Premijer ligi drži tek deseto mesto na tabeli.

Za sada nije postignut nikakav dogovor između Liverpula i Klopa, a kao jedan od kandidata za mesto menadžera Liverpula pominje se Karlo Ančeloti.

Na ruku Liverpulu ide činjenica da se Premijer liga nastavlja tek za dve nedelje, zbog reprezentativnih obaveza u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016.

Potraga za novim menadžerom je u toku i nadamo se da ćemo u skorije vreme imati nešto da objavimo”, stoji u saopštenju Liverpula.

Tim sa “Enfilda” je ove sezone slavio na samo četiri od 11 utakmica u svim takmičenjima, uključujući i trijumf na penale protiv trećeligaša Karlajla u Liga kupu.

Rodžers, koji je stigao u Liverpul u junu 2012. godine, predvodio je ‘Redsed’ do drugog mesta u Premijer ligi u sezoni 2013/14. Njegovi igrači su bili na čelu tabele tri kola pre kraja, ali su na kraju ostali ‘kratki’, jer ih je pretekao Mančester Siti.

Klop je tokom karijere vodio samo dva kluba – Majnc i Borusiju iz Dortmunda. Sa Borusijom je ostvario najveće uspehe, osvojivši dve titule u Bundesligi, jedan Kup Nemačke i dva Superkupa Nemačke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve