Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 05.10.2015.

09:38

Ibrahimović najbolji strelac u istoriji PSŽ

Fudbaler Pari Sen Žermena Zlatan Ibrahimović postao je najbolji strelac u istoriji ‘Svetaca’ u trijumfu nad Olimpikom iz Marseja sa 2:1.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo/Thibault Camus

Švedski fudbaler je postigao oba gola na “Parku prinčeva” i to sa bele tačke i tako pretekao Pauletu, koji je do nedelje bio rekorder, pošto sada ima 110 golova u dresu pariskog kluba.

Miču Batšuaji je doveo Marsej u vođstvo u 30. minutu, pre nego što je Ibrahimović izjednačio sa bele tačke u 41. minutu i tim golom se izjednačio sa Pauletom.

Samo tri minuta bila su potrebna popularnom Ibri da postane novi rekorder, pošto je u 44. minutu ponovo bio precizan iz penala i tako je postavio konačan rezultat.

Iako golovi kojima fudbaleri postavljaju rekorde gotovo nikad nisu spektakularni, predstavljaju značajan trenutak u istoriji nekog kluba. Tako je Pari Sen Žermen Ibrahimoviću odmah po završetku utakmice dodelio poseban trofej kojim je obeležen njegov rekord.

Ibrahimović je u redove Parižana stigao 2012. godine, a prethodno je branio boje Malmea, Ajaksa, Juventusa, Intera, Barselone i Milana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve