Nova vest
Fudbal

Petak, 02.10.2015.

10:55

Ferguson ponovo menadžer Bekamu

Ser Aleks Ferguson ponovo će se naći u istom timu sa Dejvidom Bekamom pošto će obojica učestvovati na humanitarnom meču na „Old Trafordu“.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Getty Images

Bekam, član ’Klase ’92’, sarađivao je 11 godina sa Fergusonom u Mančester Junajtedom, a najveći uspeh postigli su 1999. godine, kada su ’Crveni đavoli’ došli do ’triple krune’.

Nekadašnji kapiten reprezentacije Engleske imao je odličan odnos sa Fergusonom do incidenta u svlačionici 2003. godine, kada je škotski stručnjak šutnuo kopačku i pogodio Bekama tik iznad levog oka. Bekam je tokom leta te godine prešao u Real, a Ferguson je u međuvremenu izneo niz kritika na račun nekadašnje zvezde svog tima u svojoj biografiji.

Tenzije između svojice su se smirile u poslednjih godina, pa je Bekam pozvao 73-godišnjeg Fergusona da vodi njegov tim na humanitarnom događaju.

Bekam, ambasador UNICEF, biće kapiten tima Velike Britanije i Irske, koji će voditi Ferguson. Škot će se tako vratiti na „Old Traford“ kao menadžer prvi put od svog povlačenja 2013. godine, posle 26 godina u Junajtedu. Na drugoj strani naći će se tim ostatka sveta, koji će voditi Karlo Ančeloti, a za koji će igrati Zinedin Zidan. Taj susret na programu je 14. novembra.

Želim svet u kojem će deca odrastati bez straha od nasilja, siromaštva i zaštićena od bolesti. Ovaj meč će mi dati priliku da podignem svest i prikupim sredstva za decu kojoj je to najpotrebnije. Presrećan sam da će mi se Zizu pridružiti na terenu, na kojem će biti veliki broj naših prijatelja i saigrača, na najlepšem stadionu na svetu“, rekao je Bekam.

U svojoj najnovijoj autobiografiji, Ferguson je istakao da su Kristijano Ronaldo, Pol Skols, Rajan Gigs i Erik Kantona jedini igrači svetske klase koje je trenirao tokom 39-godišnje karijere. Mnogi su smatrali da je mogao i Bekama da uvrsti na tu listu, ali Englez nije bio pogođen Fergusonovom tvrdnjom.

Slažem se sa menadžerom. Postoje određeni igrači za koje možete da kažete da su svetska klasa, a srećom ja sam igrao sa nekolicinom. Ponosan sam da sam bio uspešan kao fudbaler Mančester Junajteda i da su najbolji igrači dolazili u naš tim“, naglasio je Bekam.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve