Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 01.10.2015.

17:39

Živković pokorio Augzburg, Partizan lider grupe!

Fudbaleri Partizana ostvarili su drugu pobedu u Ligi Evrope, savladali su i nemački Augzburg 3:1 (1:0), sa igračem manje.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Beta/AP

Junak prve pobede crno-belih u istoriji u Nemačkoj u evrokupovima bio je dvostruki strelac i asistent kod jednog gola Andrija Živković.

Augzburg je imao više od igre na prvom evropskom meču na WWK areni, nekoliko sjajnih gol šansi, ali je odlični Živko Živković dozvolio samo jedan gol Raulu Bobadilji.

U međuvremenu, u pobedi Partizana učestvovao je i Južnokorejac Dong-von Đi, autogolom posle kornera Živkovića.

Crno-beli su poslednjih 25 minuta imali igrača manje zbog drugog žutog kartona Aleksandra Subića, ali nisu dozvolili rivalu da stigne do gola.

Partizan je tokom većeg dela meča bio podređen u Augzburgu, domaćin je bio agresivniji i opasniji, ali su crno-beli fantastično koristili svoje šanse.

Dok je nemački tim promašivao, tačnije Živko Živković zaustavljao šuteve uglavom Bobadilje, Partizan je polukontrama pretio iz senke i tako stigao do pobede.

Partizan je poveo sjajnim golom Andrije Živkovića u 31. minutu, nakon odlične asistencije Babovića i driblinga dvojice rivala. Srpskog šampiona nije povela ni povreda Abubakara Umarua koji je već u 22. minutu napustio teren.

Augzburg je još veći pritisak izvršio na startu drugog dela, Partizan je teško dolazio do prilike za kombinovanje, ali uspeva da "preseče" rivala iz prekida.

Živkovićev korner u sopstvenu mrežu sproveo je Jožnokorejac Đi, i najavio novu pobedu crno-belih. Domaćin se pet minuta kasnije vraća u igru kada je konačno Bobadilja uspeo da zatrese mrežu, ali Partizan rešava meč pola sata pre kraja novim golom Živkovića, uz pomoć jednog defanzivca Augzburga.

Neposredno posle tog gola Subić dobija drugi žuti karton, pa crno-beli ostaju sa igračem manje, ali disciplinovanom odbranom ne dozvoljavaju rivalu da konkretno ugrozi Živkovića te stižu do druge pobede u Ligi Evrope ove sezone.

Liga Evrope, 2. kolo:
Augzburg – Partizan 1:3 (0:1)
Bobadilja 58 – Živković 31, 62, Đi 53ag

Augzburg: Hic – Fulner (Maks 46'), Kalsen-Braker (Trohovski 75'), Hong, Verhag – Bajer – Đi, Altintop, Ja-Čeol – Matavž (Esvajn 46'), Bobadilja

Partizan: Živković – Subić, Dornelas, Balažic (Ostojić 57'), Vulićević – Jevtović, Brašanac – Babović, Stevanović, Živković – Umaru (Božinov 22', Petrović 66')

Tok meča:

90+2 KRAJ! Partizan je ostvario drugu pobedu u Ligi Evrope, lider je grupe L.

86' Augzburg sve češće dugim loptama napada gol Partizana, a opasno je zapretio i Đi udarcem sa 20-ak metara, ali Živković lako brani.

81' Nastavlja se pritisak nemačkog kluba, ali nema velike oposnosti po gol Živka Živkovića, dok s druge strane Stevanović i Andrija iz kontranapada traže put do gola domaćina.

76' Pritisak Augzburga, Partizan odoleva brojčano nadmoćnijem domaćinu.

70' Odličan šut Maksa sa više od 20 metara, lopta prolazi za malo pored leve stative.

67' Milinković odmah izvodi Božinova koji je ušao u igru posle povrede Umarua u 22. minutu. Trener crno-belih mora da pokrije poziciju levog beka zbog isključenja Subića, pa ulazi Nemanja Petrović.

66' Sjajna šansa za Božinova, Bugarin je dobio loptu u kaznenom prostoru, gađao je donji desni ugao, ali Hinc uspeva da odbrani.

64' CRVENI KARTON! Partizan ostaje sa igračem manje, odlični bek Subić bespotrebno obara rivala i dobija drugi žuti karton.

62' GOOOOOL! Partizan opet ima dva gola prednosti! Opet je strelac Andrija Živković!

Marko Jevtović je dobio duel na sredini terena, dok su domaćini tražili faul, on je stigao do kaznenog prostora, lopta se odbija do Živkovića koji šutira snažno, lopta se odbija od jednog igrača Augzburga i vara Marvina Hinca.

58' GOOOOOL! Augzburg smanjuje na 2:1. Raul Bobadilja!

Paragvajac argentinskog porekla konačno uspeva da zatrese mrežu crno-belih. Opet je lako izašao na kraj sa odbranom Partizana, odigrao dupli pas sa Halilom Altintopom, koji mu ostavlja nebranjenu mrežu i laku zavrnišu akcije.

55' Odmah šansa za Augzburg, ali Bobadilja opet ne uspeva da savlada Živkovića.

53' GOOOOOL! Partizan vodi 2:0! Autogol!

Uporni Babović je iznudio korner za Partizan u trenucima dominacije domaćina. Prvi centaršut Živkovića domaćin izbacuje u novi korner, a posle drugog centašuta krila crno-belih, Južnokorejac Dong-von Đi nespretno reaguje i ubacuje loptu u sopstvenu mrežu.

51' Augzburg dominira u drugom poluvremenu, Partizan teško dolazi do prostora za kombinovanje, brzo gubi loptu.

48' Nova stopostotna šansa Esvajna. Opet je ostao sam na desnoj strani kaznenog prostora Partizana, ali opet Živković sjajno brani. U nastavku akcije gol priliku imao je i Bobadilja, ali ni ovaj put nije uspeo da pogodi.

47' Gol šansa za Nemce. Igrač koji je tek ušao u igru Esvajn je imao sjajnu šansu posle centaršuta sa leve strane. Bio je usamljen na drugoj stativi, ali njegov šut u padu zaustavlja Živković.

46' Dvostruka izmena u Augzburgu, Vajncirel je zamenio levog beka zaduženog za Živkovića i napadača. I Milinković je menjao u odbrani, Balažica je zamenio Ostojić.

45' Partizan uspeva da umiri igru rivala u finišu pa odlazi na poluvreme sa golom prednosti.

41' Fantastična šansa za Augzburg, opet je Bobadilja bio u gol prilici u kaznenom prostoru Partizana. Dobio je loptu ispred peterca, atraktivnim driblingom se oslobodio čuvara, ali na sreću crno-belih šutirao je preko gola.

39' Novi dobar prodor Stevanovića, ovaj put kroz sredinu, ali ne uspeva da prosledi loptu na levu stranu do usamljenog Živkovića, koji bi bio u gol šansi.

35' Nemci nastavljaju sa terenskom inicijativom, ali odbrana Partizana uspeva da odoli rivalu.

31' GOOOOOL! Partizan vodi 1:0! Andrija Živković!

Stefan Babović je ukrao loptu na sredini terena i poslao odmah dug pas do Živkovića na desnoj strani terena. Sjajni krilni napadač srpskog šampiona vara dvojicu čuvara, namešta loptu na levu nogu i fantastičnim udarcem šalje loptu u donji levi ugao.

28' Augzburg blizu gola. Bobadilja je opet namučio Živkovića, koji i drugi put sjajno interveniše i spasava gol Partizana. U nastavku akcije Augzburg je imao još jednu šansu, ali Matavž loptu glavom šalje pored stative.

22' Loš potez Brašanca, napravio je faul na ivici kaznenog prostora, ali na sreću crno-belih Bobadilja je prebacio gol.

22' Povređenog Umarua zamenio je Valeri Božinov.

18' Dobra kontra Partizana po levoj strani, opet je Stevanović prošao, tražio je dugom loptom Umarua u kaznenom, ali je lopta pobegla Kameruncu.

Napadač Partizana se tom prilikom povredio, uhvatio se za zadnju ložu desne noge, nakon čega je pao na tle.

15' Prilika i za Partizan na drugoj strani. Stevanović je sjajno "izlomio" svog čuvara na levoj strani kaznenog i stigao do peterca, gađao je dalji donji ugao, ali i on pogađa rivala u nogu.

13' Gol šansa za Augzburg! Bobadilja je uhvatio volej na desetak metara posle centaršuta sa leve strane, ali pogađa Aleksandra Subića ispred gol linije.

7' Partizan uspeva da poveže redova, dva puta dobro napada po levoj strani, ali prodori Stevanovića i Subića nisu doneli rezultat.

5' Domaćin je mnogo agresivniji u prvih pet minuta, crno-beli ne uspevaju da kreiraju konkretnu akciju.

1' Augzburg je zapretio već u prvom napadu, Dong-von Đi je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali Živković sjajno brani udarac u donji desni ugao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

549 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

10 h

U fokusu

Vidi sve