Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 01.10.2015.

14:27

Terzić: Dosta je iživljavanja FSS i Partizana

Odlazeći generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić optužio je Fudbalski savez Srbije da zajedno sa Partizanom vodi hajku protiv crveno-belih.

Izvor:

Autor:

Default images
StarSport

"Zvezda je ubedljivo prva na tabeli, igra najbolji fudbal u poslednjih 15 godina, sigurno korača ka sampionskoj tituli i kao najveći klub na ovim prostorima ne može da bude nemi posmatrač hajke koju organizovano vode FSS i Partizan protiv naseg kluba. Kako drugačije objasniti poteze i izjave organa FSS u vezi sa napisanom disciplinskom prijavom protiv Spartaka zbog odigrane utakmice sa kombinovanim timom protiv OFK Beograda, a za isti taj prekršaj ne napišu prijavu protiv Partizana zbog njihovog rezervnog sastava u utakmici protiv Novog Pazara", navodi se u pisanoj izjavi Terzića Tanjugu.

On ističe da u Zvezdi "ne žele da veruju da je Partizan imao neku obavezu prema Novom Pazaru, niti nas to interesuje, ali je očigledno da FSS primenjuje selektivnu pravdu i sprovodi politiku dvostrukih standarda". Shodno tome, iz Ljutice Bogdana su poslali disciplinsku prijavu protiv večitog rivala.

"Želimo odgovor od nadleznih organa FSS zašto je Crvena zvezda morala da napiše disciplinsku prijavu protiv Partizana ako je to posao organa FSS? Ovim smo želeli da na konkretnom primeru pokazemo kako FSS nedosledno i neprincipijelno sprovodi svoju politiku. Neprimerene su i izjave čelnika Partizana koji pozivaju FSS da kazni Spartak, a ne traže kaznu za svoj klub".

Prema njegovim rečima, svima u Zvezdi je jasno da su medijskom hajkom želeli i da sakriju neviđenu sudijsku kradju na utakmici protiv Vozdovca, gde su čitavu priču lepo upakovali, a organi FSS ocenili da je sve bilo regularno na Vračaru.

"Očigledno je da mnogima ne odgovara moćna Crvena zvezda, a sve se to poklapa sa izbornom kampanjom koja je uveliko pocela u FSS, gde postojeće strukture na sve načine pokusavaju da stvore medijsku percepciju da su samo oni pošteni borci za čistoću srpskog fudbala. Crvena zvezda ima i snagu i moć da osvoji sampionsku titulu, a i Partizanu i FSS da poruči – Dosta je bilo vašeg iživljavanja nad srpskim fudbalom", zaključio je Terzić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

149 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve