Nova vest
Fudbal

Utorak, 29.09.2015.

11:53

Crveni ili metak – sudija potegao pištolj

Nadrealna scena dolazi nam iz Brazila – gde je sudija Gabrijel Murta posle napada i zadobijenih udaraca izvadio pištolj kako bi se zaštitio.

Izvor:

Autor:

Default images
YTSS

Murta, inače policajac po profesiji, ušao je u konflikt sa igračima Amntes de Bole, na meču regionalne brazilske lige, posle čega je i fizički napadnut, a nedugo zatim trener gostiju ušao je na teren zahtevajući crveni karton za jednog od protivničkih igrača.

Incident se odigrao u Brumadinju proteklog vikenda, u blizi Belo Horizontea, kada su 'Ljubavnici lopte' – kako u slobodnom prevodu glasi ime gostiju – gostovali istoimenom domaćinu.

Arbitar je u momentu samo otrčao u svlačionicu i vratio se sa pištoljem, kako bi se 'obračunao i zaštitio od napadača', a moguću tragediju sprečio je jedan od njegovih pomoćnika i jedan od golmana. Spomenuti dvojac uspeo je da ga nagovori da vrati pištolj u svlačionicu.

Čim su ga ugledali kako se vraća iz tunela, igrači koji su ga napali razbežali su se po terenu.

Sve se na sreću završilo bez većih posledica, a Đulijano Bocano, šef Sudijske organizacije države Minas Žerais, oglasio se ubrzo posle meča – rekavši da se Murta osetio ugroženim i da je zbog samoodbrane odlučio da ode po vatreno oružje.

Ipak, Bocano je najavio i da će sudija na hitno psihološko testiranje, posle kog će mu biti određena suspenzija ili čak i doživotna zabrana bavljenja arbitražom.

"Sudijska federacija države Minas Žerais već je zakazala sastanak između arbitra i psihologa, a oni bi potreban razgovor trebali da obave već tokom dana. Posle obavljenog razgovora, koji ću i ja obaviti s njim, kao i procene stručnjaka, biće odlučeno kakva će kazna biti", rekao je Bocano.

"Ono što se odigralo svakako nije ni najmanje uobičajeno, ali ne želim da srljam i donosim prerane i neosnovane zaključke. Kako sada sve izgleda, odlučio se da izvadi pištolj kako bi zadržao situaciju pod kontrolom, ali i zaštitio sebe".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve