Nova vest
Fudbal

Petak, 25.09.2015.

21:03

Tužilaštvo: Postupak protiv predsednika Zvezde

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je predistražni postupak protiv predsednika Crvene zvezde Svetozara Mijailovića, prenose 'Večernje novosti'.

Izvor:

Autor:

Default images
StarSport

Postupak protiv Mijailovića pokrenut je zbog sumnje da je falsifikovao određene članove disciplinskog pravilnika kluba, a sve zbog slučaja koji se vodi protiv bivšeg kapitena Nikole Mijailovića.

"U Zvezdi su antidatirali pravilnik zbog procesa koji vode protiv Nikole Mijailovića. Uprošćeno, Zvezda tereti bivšeg kapitena za disciplinski prekršaj po članu koji na dan izvršenja dela glasio drugačije. U klubu su ga promenili kako bi ga uskladili sa tužbom, ali su falsifikovali datum. Policija će saslušati Mijailovića kao potpisnika tog pravilnika, ali je podneta prijava i protiv N.N. lica za koje se sumnja da je to krivično delo i uradilo", potvrđuje informaciju za 'Večernje novosti' advokat levog beka Vladimir Bojović.

Crvena zvezda i Nikola Mijailovića više meseci su vodili spor pred Arbitražnim sudom. Crveno-beli su tražili raskid na štetu igrača zbog teškog kršenja discipline, odnosno udaranja saigrača Miloša Bosančića, a fudbaler, koji ima ugovor do 2017. godine, tužio je klub zbog neipslaćenih zarada u visini od preko 200.000 evra.

Glavna rasprava pred Arbitražom je završena, ostaje da sud izrekne glavnu presudu. Međutim, najava Tužilaštva može da utiče na Arbitražu da odluku odloži dok se ne ispita ceo slučaj.

S druge strane, predsednik Zvezde, Svetozar Mijailović negira bilo kakve sumnjive radnje:

"Svako ima pravo da sumnja, verovatno je to prijava Nikole Mijailovića koju ja još nisam video, niti dobio. Ne bi mi palo na pamet da se igram takvim stvarima kao što su Statut i pravilnici Crvene zvezde koji su pritom transparentni i naravno da nisam učinio nikakvo nezakonito delo. Uostalom, naša vrata su otvorena za sve", izjavio je Mijailović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve