Nova vest
Fudbal

Petak, 04.09.2015.

14:20

Ferguson: Moj pristup je Junajted koštao titula

Legendarni menadžer Mančester Junajteda ser Aleks Ferguson priznao je da ga je oštar pristup možda koštao nekoliko titula u Premijer ligi.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Getty Images

Škot je osvojio 13 titula na klupi ‘Crvenih đavola’, a poznato je da je imao velike sukobe sa zvezdama tima sa “Old Traforda”.

Između ostalih, na njegovoj meti su se zbog discipline našli Dejvid Bekam, Roj Kin, Jap Stam i Rud Van Nistelroj, ali Ferguson ističe da ne žali zbog pristupa koji je imao prema igrača.

Ljudi će menadžeru dati mnoštvo prilika da maše bićem, pa je najbolje izabrati pravi trenutak”, napisao je Ferguson u svojoj novoj knjizi “Leading”, “Ne morate da kažnjavate često kada svi shvate poruke. Disciplinu stavljam iznad svega i to nas je možda koštalo nekoliko titula. Ali, ako bih morao sve da ponovim, uradio bih sve identično, jer disciplina mora da bude važnija od svega ostalog”.

Tokom 26 godina u Junajtedu, pored 13 titula, pod vođstvom Fergusona 'Crveni đavoli' su osvojili i dva trofeja u Ligi šampiona, pi jedan u Kup pobednika kupova i Superkupu Evrope, pet u FA kupu i četiri u Liga kupu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve