Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 03.09.2015.

08:13

Bufon želi istoriju i šesti Mundijal

Golman Juventusa i reprezentacije Italije Đanluidji Bufon veruje da bi mogao da brani boje 'Azura' i na prvenstvu sveta 2018. godine u Rusiji.

Izvor:

Autor:

Default images
Getty Images

Jedan od najboljih svetskih čuvara mreže svih vremena će u godini Mundijala ući u petu deceniju života, pošto će napuniti 40 godina.

"Nadam se da ću nastupiti na šampionatu sveta 2018. Međutim, po mom iskustvu, godine mi ne dozvoljavaju da pravim dugoročne planove. Za početak, želim da budem u dobroj formi za prvenstvo Evrope 2016", rekao je Bufon.

Điđi je kapiten reprezentacije Italije za koju je do sada odigrao rekordnih 148 utakmica i branio na pet svetskih prvenstava.

Bufonu bi nastup u Rusiji bio šesti Mundijal u karijeri, čime bi izbio na prvo mesto večne liste – ispred legendarnog Nemca Lotara Mateusa i Antonija Karbahala iz Meksika.

Ipak, Điđi bi se izjednačio s njima po broju nastupa, jer je 1998. godine u Francuskoj bio tek četvrti golman, pa nije upisao ni minut.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve