Nova vest
Fudbal

Sreda, 02.09.2015.

12:46

Sančes: Van Gal je čovek bez srama

Legendarni meksički golgeter Ugo Sančes ocenio je da je menadžer Mančester junajteda Luj Van Gal nehumano postupio prema Havijeru Ernandesu Ćićaritu.

Izvor:

Autor:

Default images
Getty Images

Nekadašnji napadač Reala smatra da je Holanđanin 'sramnim stavom' bukvalno oterao njegovo zemljaka.

Kako prenosi meksički ESPN, Sančes je osudio "ledeni" pogled koji je Holanđanin uputio svom pomoćniku Rajanu Gigsu, kada je Ćićarito promašio penal u svojoj poslednjoj utakmici za Junajted, protiv Briža, u revanš utakmici plej-ofa za Ligu šampiona.

"Bio sam i sam trener i znam da jedan stručnjak sigurno ne sme da se tako ponaša prema igraču. Onakav pogled upućen Gigsu za mene je besraman", rekao je Sančes.

On je naglasio da i Ćićarito, kao i svi fudbaleri sveta, ima pravo na jedan loš dan.

"Van Gal je čovek bez srama. Nadam se da će u Engleskoj uskoro uvideti da je on loša osoba, s obzirom na to kako se ponaša prema igračima. On mora pre svega da se ponaša kao profesionalac. Igrači zaszužuju da se prema njima ophodi kao prema ljudskim bićima i ličnostima", rekao je Sančes.

Van Gal je pogledom 'ubio' Ćićarita koji je promašio penal u revanš meču za plasman u grupu fazu Lige šampiona protiv Briža, koji je Junajted dobio ubedljivo sa 4:0.

Ćićarito je u toj utakmici nije samo promašio penal, kada se okliznuo prilikom šuta sa bele tačke, već u poslednjim minutama nije uspeo da zatrese mrežu, iako se našao oči u oči sa golmanom, da bi poslednjeg dana prelaznom roka pojačao Bajer iz Leverkuzena.

Sančes je vrhunac igračke karijere ostvario u Realu, za koji je od 1985. do 1992. na 283 utakmica postigao 208 golova.

On je u trenerskoj karijeri dva puta bio selektor Meksika, a vodio je i Almeriju i Pačuku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve