Nova vest
Fudbal

Sreda, 02.09.2015.

12:13

Mutko novi predsednik FS Rusije

Ministar sporta Rusije Vitalij Mutko izaban je jednoglasno za predsednika Fudbalske federacije, prenela je agencija AFP.

Izvor:

Autor:

Default images
Beta/AP Photo/Dmitry Lovetsky, File

Mutko, koji je bio jedini kandidat za mesto prvog čoveka RFU, posle odustajanja Igora Lebedeva, biće na čelnoj poziciji do sledećih redovnih izbora, u septembru 2016. godine.

Pedesetšestogodišnji Mutko, koji je već obavljao funkciju predsednika RFU – od 2005. do 2009, dobio je podršku premijera Rusije Dmitrija Medvedeva.

Mutko ima kao glavni zadatak da dovede u red finansije RFU, pošto je njegov prethodnik Nikolaj Tolstik, koji je napustio to mesto u maju, ostavio organizaciju teško opterećenu dugovima.

"Nalazimo se na ivici bankrota. To znači da ćemo morati da privučemo sponzore i da smanjimo troškove RFU", rekao je Mutko.

On je naglasio da je pre svega, neophodno uspostaviti odgovarajući sistem upravljanja u RFU, kao i da je glavni cilj plasman na šampionat Evrope u Francuskoj 2016.

"Izgubićemo čitavu generaciju fudbalera, ukoliko budemo propustili prvenstvo Evrope u Francuskoj", rekao je Mutko.

Rusja trenutno zauzima treće mesto u grupi G, uz četiiri preostale utakmice u kvalifikacijama, što znači da je njihovo mesto na EP 2016. daleko od sigurnog.

Rusija sledeći kvalifikacioni meč igra kod kuće u subotu protiv Švedske, a tri dana kasnije putuje u Lihtenštajn.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve