Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 31.08.2015.

23:42

Đovinko povređen, ne igra za Italiju

Fudbaler Toronta Sebastijan Đovinko povukao se zbog povrede primicača iz reprezentacije Italije.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images
Beta/AP

On zbog toga neće igrati utakmice protiv Malte i Bugarske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

Selektor Italije Antonio Konte pozvao je Đovinka u reprezentaciju prvi put posle skoro godnu dana, ali je 28-godišnji fudbaler morao da se povuče.

On je u subotu igrao utakmicu protiv Montreala i zamenjen je početkom drugog poluvremena zbog povrede, ali je ipak doputovao u Italiju na okupljanje reprezentacije. Fudbalski savez Italije potvrdio je da je Đovinko "rano popodne" napustio ekipu koja se priprema u blizini Firence, pošto nije spreman za predstojeće utakmice.

Umesto Đovinka u tim je pozvan napadač Napolija Lorenco Insinje. Italija će u četvrtak od 20.45 u Firenci na stadionu Artemio Franki igrati protiv Malte, a tri dana kasnije u isto vreme u Palermu protiv Bugarske, utakmice u Grupi H u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj. Posle šest utakmica Italija je druga na tabeli sa 12 bodova i ima dva manje od Hrvatske. Norveška je treća sa 10 bodova, Bugarska na četvrtom ima osam, Azerbejdžan je sakupio četiri, a Malta jedan bod.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve