Nova vest
Fudbal

Nedelja, 30.08.2015.

12:07

Romero: Boriću se za svoje mesto, karijeru...

Golman Mančester Junajteda Serhio Romero spreman je da se bori za mesto na gol crti, bez obzira ko mu bude bio konkurencija.

Izvor:

Autor:

Default images
Getty Images

Spekulacije oko odlaska Davida de Hee u Real Madrid traju celu leto, a Argentinac je u međuvremenu započeo sve takmičarske susrete na startu sezone.

"Uvek sam spreman da se borim za svoju karijeru. Često sam se susretao sa takvom situacijom, pogotovo pred Svetsko prvenstvo u Brazilu prošle godine", kaže Romero.

Ukoliko Španac na kraju ipak završi u Madridu, kao moguća zamena spominje se Jasper Silesen, golman amesterdamskog Ajaksa.

"Uradio sam sve što je bilo u mojoj moći da u što boljoj formi dočekam Mundijal. Ništa mi nije bilo poklonjeno, trenirao sam jako u Monaku i bio sam razočaran svaki put kada bi me Klaudio Ranijeri ostavio na klupi. Ali, to je fudbal", iskren je Romero, "Igrao sam veoma malo, ali hvala Bogu i mojim saigračima iz Argentine, kao i selektoru Alehandru Sabelji i trenerima u nacionalnom timu – dali su mi veliku snagu i samopouzdanje pred svaki meč".

Dete Rasing Kluba izraslo je u jednog od heroja 'Gaučosa', pošto je bilo najzaslužnije za pobedu nad Holandijom u polufinalu, posle penal serije.

"Pre penala, Anhel (Di Marija) mi je prišao i rekao mi – 'Misli na svoju ženu, na svoje ćerke. Misli na ljude koji te vole. Prati svoje srce, to će ti definitivno pomoći'. To sam i uradio. Havijer (Masćerano) mi je rekao da je ovo moj trenutak, momenat da promenim istoriju. Prosto je, bez kritike i neigranja ne bih imao priliku da 'okrenem stranu' i postanem heroj", objašnjava Romero.

Na njegovu žalost, kao i svih Argentinaca, ali i onih koji su zdušno bodrili Mesija i drugove, bivši golman Sampdorije nije uspeo da zaustavi pokušaj Marija Gecea i spreči Nemačku da postane prvak sveta.

"Od tog dana, hiljade i hiljade ljudi mi traži autogram, da se slika sa mnom... Prijem i reakcije na koji sam našao bile su predivne, a tako se i nastavilo. Posle svega što sam preživeo prošle godine, bilo je lepo videti ljude koji mi prilaze na ulici. Bio sam veoma srećan", zaključio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve