Nova vest
Fudbal

Nedelja, 30.08.2015.

09:22

Mihajlović: Užasno! Nismo zaslužili pobedu

Trener Milana Siniša Mihajlović kaže da su 'rosoneri' igrali užasno i da nisu zaslužili pobedu protiv Empolija.

Izvor:

Autor:

Default images
Getty Images

"Igrali smo užasno, nismo zaslužili da pobedimo. Jedino što treba da zapamtimo sa ovog susreta je rezultat, ništa drugo. Moji igrači su bili napeti i uplašeni – nedostaje im hrabrosti i karaktera. Pobedili smo, ali osećam se kao da smo izgubili.

Posle poraza u prvom kolu od Fiorentine, ekipa bivšeg selektora Srbije savladala je goste iz Empolija na San Siru (2:1), a MIha je upisao prvi trijumf na klupi novog kluba.

Domaćin je dobro otvorio meč, pošto je Karlos Baka doveo svoj tim u vođstvo u 17. minutu, ali je, samo desetak minuta kasnije, Rikardo Saponara doneo izjednačenje gostima. Ipak, sva tri boda 'rosonerima' spasao je, takođe novajlija, Luis Adrijano – pogotkom glavom u 69. minutu.

"Prošle sezone bismo izgubili ovakav meč, ali smo sada uspeli da slavimo jer smo imali da napadača koji su sami sebi stvarali šanse. Sredina se nije dobro kretala, a posle primljenog gola smo doživeli totalno pomračenje. To nikako ne valja, i to je nešto na čemu ćemo morati da radimo. Moramo se osloboditi duhova prošlosti", istakao je MIhajlović, "Preuzimam odgovornost na sebe, jer sam ja taj koji mora da pošalje igrače na teren bez straha od primljenog gola. Smatrao sam da sam to uspeo tokom pred sezone, ali sada shvatam da to nije slučaj i da moramo ponovo da sagledam ceo aspekt".

"Golman Dijego Lopes je imao više dodira sa loptom nego ceo vezni red, što nikako ne valja. I sami igrači su bili potišteni u svlačionici – jer im je bilo jasno da su pobedili samo zahvaljujući individualnom kvalitetu centarfora".

U narednom kolu Srbina očekuje najveći ispit na klupi Milanista, jer će 13. septembra biti 'gost' Interista na Đuzepe Meaci.

"Derbi je uvek unikatan meč. Pobedik će biti tim koji napravi manje grešaka, kao i onaj koji bude verovao više u sebe", zaključio je Miha.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve