Nova vest
Fudbal

Subota, 29.08.2015.

19:00

Partizan se namučio protiv OFK Beograda

Fudbaleri Partizana savladali su OFK Beograd sa 2:1, u duelu osmog kola Superlige Srbije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ekipa Zorana Milinkovića odigrala je veoma dobro prvo i znatno slabije drugo poluvreme, a na kraju je uspela da osvoji vredna tri boda posle neuspeha u plej-ofu za Ligu šampiona.

Andrija Živković psotigao je prvi gol već u petom minutu na asistenciju Saše Ilića, a u 34. minutu na 2:0 je povećao Ivan Šaponjić posle centaršuta Vulićevića.

OFK je u nastavku zaigrao mnogo bolje, smanjio je preko Ignjatijevića u 50. minutu, a u finišu je propustio odličnu šansu da odnese bod iz Humske.

Crno-beli sada imaju 15 bodova, dva manje od lidera Crvene zvezde.

Tok meča:

Partizan je pokušao da odmah stigne do vođstva, pa je Abubakar zapretio već u drugom minutu. Odbrana gostiju uspela je da se odbrani, a posle kornera je pokušao Ćirković.

U četvrtom minutu dobru priliku imao je Saša Ilić posle dodavanja Živkovića, ali je slabo šutirao u golmana OFK Beograda.

Ipak, Partizan je dve minuta kasnije stigao do željenog gola. Abubakar je proigrao Ilića na levoj strani, kapiten je prebacio loptu na drugu stativu gde je mladi Živković natrčao i praktično je ugurao u mrežu.

Partizan je, posle ranog vođstva, malo usporio i gosti sa Karaburme došli su do daha. U 25. minutu Brašanac je pokušao glavom posle dodavanja Živkovića, ali je to učinio slabo.

OFK u prvih 25 minuta nije nijednom zapretio Živku Živkoviću, pa su crno-beli lagano čuvali prednost. Prva opasnost po gol Partizana viđena je u 30. minutu, OFK je imao korner, ali je prošlo bez šanse.

Partizan je do 2:0 lako mogao u 35. minutu. Živković je dobro iskoristio odbitak, ali je iz veoma dobre situacije šutirao slabo pored gola.

Minut kasnije Šaponjić je duplirao prednost. Vulićević je odlično prošao po desnoj strani i idealno centrirao, a Šaponjić je glavom smestio loptu u mrežu, iako je utisak da je bio u ofsajdu.

U finišu prvog dela nije bilo promene rezultata, pa je Partizan na veliki odmor otišao sa sigurnom prednošću.

Početkom drugog dela OFK je smanjio, praktično bez igre. Strelac je posle velike gužve u kaznenom prostoru u 52. minutu bio Nikola Ignjatijević koji je praktično iz mrtvog ugla savladao Živka Živkovića.

Već u sledećem minutu gosti su lako mogli do izjednačenja, ali je lopta posle odlične akcije prošla za malo pored gola Partizana.

Partizan je ozbiljno zapretio u 60. minutu. Vulićević je dobio odličnu loptu na desnoj strani, ali je odbrana OFK Beograda nekako zaustavila njegov pas ka Šaponjiću.

U poslednjih 20-ak minuta i Partizan je igrao nešto opreznije zbog rezultata. U 84. minutu OFK je imao veliku šansu za 2:2. Simić se našao ’oči u oči’ sa golmanom Partizana, ali nije se najbolje snašao i Živković je uspeo da odbrani. Do kraja meča nije bila uzbuđenjja i bodovi su ostali u Humskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

209 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve