Nova vest
Fudbal

Subota, 29.08.2015.

13:01

Istraga UEFA: Albanci puštali Dinamo?

UEFA je pokrenula istragu zbog druge utakmice plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona između Dinama iz Zagreba i Skenderbega, prenosi španski “El Pais”.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images

Prema navodima spomenutog lista Evropska fudbalska asocijacija istražuje navode da je meč namešten.

Iako trijumf i prolaz Dinama nije dolazio u pitanje, “Federbet” – savez najuticajnijih evropskih kladionica, primetio je neuobičajeno veliki broj uplata da će Albanci primiti i četvrti gol, nakon što je Dinamo sa igračem na ‘Maksimiru’ poveo rezultatom 3:1.

Kvota da će prvak Albanije primiti gol dva minuta pre pogotka Sudanija iznosio je mizernih 1,2 – “Federbet” smatra da bi u takvim slučajevima koeficijent trebalo da iznosi oko 2,5.

To se i desilo kada je Sudani u 80. minutu postavio konačnih 4:1. Procenjuje se da su uplatom da će napadač Dinama postići gol, kladioničari zaradili između pet i deset miliona evra.

Ovo nije prvi slučaj da je Skenderbg sumnjiv. U revanšu drugog kola kvalifikacija za LŠ protiv Krusejdersa iz Severne Irske, Albanci su u 70. minutu vodili sa 2:1.

Kvota da će do kraja utakmice primiti gol iznosio je niskih 1.9, umesto 5. Krusejdersi su u nadoknadi preokrenuli rezultat na 3:2, što je kladioničarima donelo profit između jednog i tri miliona evra.

Skenderbeg će se tako vrlo verovatno naći na optuženičkoj klupi UEFA, koja je službeno saopštila da do daljneg neće komentarisati tok istrage.

“Federbet” je organizacija koja radi za špansku ligu i UEFA, kojoj daje upozorenja oko neobičnih promena kvota. Zahvaljujući njima, više desetina osoba u Italiji je ovog uhapšeno zbog nameštanja utakmica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve