Nova vest
Fudbal

Petak, 28.08.2015.

22:23

Viljareal preokretom do prve pobede

Ekipa Viljareala upisala je prvi trijumf u novoj sezoni Primere, pošto je posle preokreta savladala Espanjol na otvaranju drugog kola – 3:1 (0:1).

Izvor:

Autor:

Default images

Posle remija na premijeri, 'Žuta podmornica' stigla je do četvrtog boda, dok je ekipa iz Barselona posle pobede zabeležila i prvi neuspeh.

Nije dobro počelo po domaćina na 'EL Madrigalu' – Đovani Moreno proigrao je Filipea Kaiseda već u petom minutu, a Ekvadorac obišao Alfonsa Areolu i lagano pogodio prazan gol.

Pokušao je Viljareal na sve načine da stigne do izjednačenja, ali su gosti, uz zarađena četiri žuta kartona, uspeli da sačuvaju prednost pred odlazak na odmor.

Nije domaća ekipa menjala pristup ni u nastavku, da bi im izjednačenje doneo Roberto Soldado u 67. minutu. Samjuel je prebacio loptu do poslednjeg pojačanja kluba, a bivši napadač Totenhema lepim volej udarcem pogodio mrežu Alvaresa.

Ipak, Espanjol je zaigrao još 'tvrđe' od tog trenutka, ali se Viljarealu isplatila upornost u samom finišu, a junak slavlja Sedrik Bakambu. Francuski centarfor, koji je takođe stigao ovog leta iz Bursaspora, najpre je bio precizan u 86. minutu, kada se odlično snažao između čuvara i defanzivca gostiju, da bi konačan rezultat postavio u trećem minutu nadoknade, ponovo na pâs Soldada.

Antonio Rukavina posmatrao je ceo meč sa klupe domaćina.

Primera, drugo kolo:

Viljareal – Espanjol 3:1 (0:1)
Soldado 67, Bakambu 87, 90+3 - Kaisedo 5

subota:
18.30 Real Sosijedad – Sporting Hihon
20.30 Barselona – Malaga
22.00 Selta Vigo – Rajo Valjekano
22.30 Real Madrid – Betis

nedelja:
18.30 Eibar – Atletik Bilbao
20.30 Sevilja – Atletiko Madrid
20.30 Valensija – Deportivo La Korunja
22.30 Hetafe – Granada
22.30 Las Palmas – Levante

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve