Nova vest
Fudbal

Sreda, 26.08.2015.

09:15

LŠ: "Parni valjak" neka melje

Fudbaleri Partizana dočekuju BATE Borisov od 20:45, u revanš meču plej-ofa za plasman u Ligu šampiona.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: StarSport

Crno-beli su na korak od trećeg učešća u grupnoj fazi elitnog takmičenja, ali moraju da nadoknade gol deficita iz Belorusije.

Minimalni poraz u Borisovu sa igračem manje daje razlog za optimizam u Humskoj, gde se opet očekuju pune tribine i oko 30.000 navijača.

Partizan je neporažen u poslednje četiri kvalifikacione utakmice za LŠ kod kuće, dobio je prethodne dve ovog leta, a trijumf nad Steauom 4:2 posebno inspiriše navijače ouči gostovanja BATE-a.

Međutim, i gosti imaju razloga za optimizam kada je istorija u pitanju, dobili su prethodna tri plej-of dvomeča, ali su bez pobede na gostovanjima u UEFA takmičenjima već 12 utakmica (osam poraza).

Partizan pokušava da ponovi uspehe iz 2003. i 2010. godine i treći put se plasira u grupnu fazu LŠ.

Crno-beli su oba puta rivale prolazili na penale, početkom decenije su iznenadili Njukasl, a pre pet godina Anderleht. U međuvremenu, neočekivano su na isti način poraženi od slovačke Artmedije.

Partizanu je meč u Borisovu bio jubilarni 100. u UEFA takmičenjima, a kapiten i legenda kluba Saša Ilić bi u sredu mogao da odigra svoj 50.

Za goste nastupaju dvojica srpskih fudbalera, levi bek Filip Mladenović i vezista Nemanja Milunović.

Pored duela u Humskoj na još četiri stadiona u istom terminu igraće se mečevi plej-ofa za plasman u Ligu šampiona, u Nikoziji, Leverkuzenu, Brižu i Moskvi.

APOEL, skoro pa redovan učesnik ovog takmičenja imaće u revanšu nezgodnog protivnika, kazahstansku Astanu i nezgodan rezultat iz prve utakmice, u Kazahstanu je bilo 1:0.

Isti rezultat iz prve utakmice ima i Lacio. Rimljani će minimalnu prednost braniti u Leverkuzenu. Gol prednosti iz prve utakmice ima i Sporting, posle 2:1 u Lisabonu u duelu sa CSKA.

Na "plus dva" je Mančester Junajted, Klub Briž je domaćin, a 3:1 iz prvog meča daju za pravo gostima sa Old Traforda da veruju u uspeh u dvomeču i pored pohvala za Belgijance.

Ta četiri duela i peti u Beogradu daće poslednjih pet učesnika Lige šampiona, 22 kluba su se plasirala direktno, pet ih je plasman obezbedilo u utorak.

Liga šampiona, plej-of (20:45):
APOEL – Astana (0:1)
Klub Briž – Mančester Junajted (1:3)
CSKA – Sporting (1:2)
Bajer – Lacio (0:1)
Partizan – BATE (0:1)

Utorak:
Dinamo ZG – Skenderberg 4:1 (prvi meč 2:1)
Makabi TA – Bazel 1:1 (2:2)
Monako – Valensija 2:1 (1:3)
Malme – Seltik 2:0 (2:3)
Šahtjor – Rapid Beč 2:2 (1:0)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

151 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve