Nova vest
Fudbal

Subota, 15.08.2015.

15:38

Lukaku matirao Sautempton

Fudbaleri Evertona pobedili su Sautempton sa 3:0 (2:0) u prvom subotnjem meču Premijer lige.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Beta/AP

Dvostruki strelac bio je napadač Romelu Lukaku, koji je postigao golove u 22. i 45. minutu na asistencije Konea i Barklija.

Upravo je Barkli na šest minuta do kraja definitivno rešio meč i obezbedio prvi ovosezonski trijumf, posle remija sa Votfordom. Sa druge strane, ekipa Ronalda Kumana ostaje na jednom bodu iz prvog kola i meča sa Njukaslom.

’Sveci’ su više držali loptu u nogama na početkama i pritiskali su goste, a solidnu priliku propustio je Mane na asistenciju Longa. Naš Dušan Tadić (igrao u prvih 45 minuta) šutirao je pored gola, zatim je divno centrirao za Pelea, ali on nije uspeo da postigne gol.

Međutim, u 22. minutu Everton je maltene prvi put prišao golu rivala i uspeo je da zatrese mrežu. Počelo je šansom Manesa i sjajnom odbranom Hauarda – usledio je korner, posle kojeg gosti organizuju savršenu kontru, a Lukaku je precizno šutirao glavom na centaršut Konea sa desne strane i golman Stekelenburg bio je nemoćan.

Do tada je Sautempton bio superioran, ali je gol preokrenuo situaciju na terenu za 180 stepeni – usledio je udarac Mekartija, a zatim i stopostotna šansa koju je propustio Barkli.

Međutim, on se iskupio za to u 45. minutu, pošto je poslao idealnu loptu po zemlji za Lukakua, koji preciznim udarcem po zemlji duplira prednost Evertona. Bio je to 44. gol Belgijanca u Premijer ligi.

Tempo meča je opao posle prilike koju je propustio Pele u ranoj fazi nastavka – Sautempton je jalovo napadao, a u 81. minutu Evertn je definitivno rešio pitanje pobednika. Lukaku je dodao do Kolmana, on pronalazi Barklija, koji pravi fintu i iskosa sa leve strane zavrće loptu u mrežu domaćih.

U sledećem kolu Sautempton gostuje Votfordu, dok Everton igra sa Mančester Sitijem kod kuće.

Premijer liga, drugo kolo:
Sautempton – Everton 0:3
Lukaku 22, 45, Barkli 84
od 16.00:
Sanderlend – Norič
Svonsi – Njukasl
Totenhem – Stouk
Votford – VBA
Vest Hem – Lester

petak:
Aston Vila – Mančester Junajted 0:1

nedelja:
14.30 Kristal Palas – Arsenal
17.00 Mančester Siti – Čelsi
ponedeljak:
21.00 Liverpul – Bornmut

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve