Nova vest
Fudbal

Sreda, 12.08.2015.

16:14

Kažnjeni zbog rasisma, napuštaju ligu?

Lokomotiva iz Plovdiva objavila je da razmatra mogućnost istupanja iz bugarske lige.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Photo by Michael Steele/Getty Images

Lokomotiva se odlučila na ovaj potez nakon što je nacionalni fudbalski savez (BFU) kaznio klub sa 37.500 leva (21.224 dolara) zbog rasističkog ponašanja navijača na utakmici protiv Liteksa iz Loveča.

BFU je saopštio da su pristalice Lokomotive tokom meča protiv Liteksa u subotu u Plovdivu (1:1) uputili rasne i diskriminatorske pogrde protivničkoj ekipi, bez navođenja više detalja.

Rukovodstvo Lokomotive, prvaka Bugarske 2004. godine, kategorično je demantovalo optužbe BFU i najavilo mogućnost istupanja iz lige.

"Ovo je još jedno ludilo u bugarskom fudbalu. Bio sam na tribinama i kunem se da nije bilo nikakvih uvreda na rasnoj osnovi. Nismo bacali banane i nije bilo uvredljivih transparenata. Sudeći po kazni, u Evropi bi pomislili da smo napravili neke jedinstvene greške", izjavio je lokalnim medijima visoki zvaničnik kluba Nikolaj Nedelčev.

Utakmice Lokomotive poslednjih sezona obeležene su navijačkim nasiljem, pa je klub u više navrata kažnjem zatvaranjem stadiona i igranjem na neutralnom terenu.

"Ova kazna me je iznenadila i izuzetno sam razočaran. Razmišljamo da napustimo prvenstvo, sve je tako frustrirajuće. Nećemo platiti kaznu i uložićemo žalbu. Rasizam treba osuditi, ali ovo je čudesna tvrdnja", poručio je Nedelčev.

Lokomotiva je devetoplasirana na tabeli prvenstva Bugarske bez pobede, sa dva boda iz četiri utakmice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve