Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 06.08.2015.

12:09

Terzić podneo neopozivu ostavku!

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić podneo je neopozivu ostavku na tu funkciju.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: StarSport

Tako su u jednom danu Zvezdu napustila četvorica, a u poslednja dva dana ukupno šestorica članova uprave.

Prvi je to učinio Branislav Đurđević, potom Slaviša Kokeza, a neposredno pre Terzića Ljutice Bogdana su napustili Ivica Tončev, Branko Radujko i Predrag Ćulibrk.

"Odlazim tužan i ponosan. Tužan, jer idem iz kluba koji volim, ponosan jer sam dao doprinos stabilizaciji Zvezde. Mnogo sam svog novca pozajmio Zvezdi i to postoji evidentirano, ali neću ga tražiti nazad. Radio sam po 14 sati dnevno, nisam se štedeo", rekao je Terzić, koji je uoči sezone garantovao titulu.

On je istakao da je mogao sam bolje da radi, ali podsetio da kada je došao u klub dug bio preko 50 miliona evra.

"Tada smo oko dva miliona evra bili u blokadi, preko 250 menica i bez evropskog takmičenja. Bili smo pred bankrotom, što je zaključak finansijskog revizora i da je Zvezda klinički mrtav. Niko nije spominjao titulu, već stabilizaciju. Godinu dana kasnije dug je smanjen na 40 miliona evra, rad kluba nije onemogućen. Dobijena je licenca, igrači više ne tuže klub i imamo obezbedjene prihode od kompanije Gasprom. Imamo pet kvalitetnih igrača od kojih očekujemo prihod i plan je da do kraja Nove godine smanjimo dug do 35 miliona evra. Uprava je imala odlične rezultate na planu stabilizacije", istakao je Terzić.

Ovo je epilog velikog pritiska navijača zbog očajnih rezultata Zvezde na startu nove sezone, eliminacije u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, te osvajanja tek pet bodova u prva tri kola Superlige.

"Predstavnik navijača je na Skupštini rekao da je ova uprava najbolja, šta se desilo u proteklih 15 dana, ne znam odgovor na to piranje. Kao ni na odlazak Džajića, nakon izbacivanja iz Evrope, a tadašnji potpredsednik (Nebojša Čović, prim. aut) je ostao u klubu i sada ga mediji spominju kao novog predsednik", rekao je Terzić.

Zvezda je prošlu sezonu završila iza Partizana, a uoči ove Terzić je garantovao titulu.

"Svestan sam da je javnost razočarana posle drugog mesta, ali moram da pitam da li je titula bila realna. Ovo je sezona gde je osvajanje titule prioritet, doveli smo trenera Božovića, najboljeg sa ovih prostora. Doveli smo četiri kvalitetna stranca, a imali smo u planu još toliko dolazaka. Svestan sam da smo odigrali loše na startu Superlige i da smo eliminisani iz Evrope", dodao je bivši direktor kluba.

Terzić je dodao da su navijači insistirali da trener Božović ostane,uprkos tome što je najavio da će otići zajedno sa njim.

"Navijači traže odmah rezultate, samim tim ostavke i naveli da ekipa igra slabo. Božović je nudio ostavku, ali navijači njegovu nisu želeli. Šizofren zahtev, kako su sami izjavili. Poznavajući snagu navijača Upravni odbor nije hteo da se konfrotira sa njima i raspisao je izbore. Navijači se nisu složili i zahtevali su odmah ostavke. Stojim na usluzi klubu da se ne bi blokirao njegov rad i ostaću do izbora novog rukovodstva. Novoj upravi želim sreću u radu i puno uspeha", zaključio je Terzić.

Terzić je rekao da će, bez obzira što je najavio da su stopirani transferi, u četvrtak članovi kluba postati Donald i Plavšić, kako bi imali pravo nastupa protiv Voždovca u narednom kolu.

Terzić je u Zvezdu stigao prošlog juna, nakon odlaska Dragana Džajića i Miodraga Zečevića, i zauzeo poziciju generalnog sekretara.

Ranije nabrojani članovi UO koji su takođe napustili klub, stigli su u Ljutice Bogdana krajem 2012. godine, zajedno sa Nebojšom Čovićem.

Upravni odbor Zvezde je pre nekoliko dana odbio ostavku Terzića i trenera Miodraga "Grofa" Božovića, koji je najavio odlazak u slučaju novog sličnog Terzićevog poteza.

Pre dva dana UO je pokrenuo proceduru za vanredne izbore, koji će biti raspisani 15. septembra.

Zvezda u nedelju gostuje Voždovcu (17h), u četvrtom kolu Superlige Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

324 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve