Nova vest
Fudbal

Utorak, 04.08.2015.

21:06

LŠ: Dinamo u plej-ofu posle ludnice u Moldeu

Fudbaleri zagrebačkog Dinama plasirali su se u plej-of kvalifikacija za ulazak u Ligu šampiona posle dramatičnog remija u Moldeu – 3:3.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U prvom meču bilo je 1:1, pa je hrvatski šampion prošao dalje zbog više postignutih golova u gostima.

Meč u Norveškoj bio je potpuno neverovatan, domaćin je iskoristio samo jedan od tri penala, a Dinamo je umalo ispustio prednost od 3:0.

Sve je počelo u osmom minutu kada je Kamara očajno izveo penal i prebacio gol, a na drugoj strani je usledio blickrig Dinama koji je postigao tri gola za samo pet minuta.

U 17. minutu Pjaca je iskoristio nepažnju odbrane domaćina, tri minuta kasnije Ademi je povećao na 2:0, a Rog je već u 22. minutu pogodio za 3:0. Do kraja poluvremena smanjio je Husein u 43. minutu, dva minuta kasnije Singu je penal odbranio golman Dinama, a u nastavku je viđena prava drama.

Tek treći penal domaćin je iskoristio – u 52. minutu pogodio je Eliunusi, a Kamara je 15 minuta pre kraja postavio konačan rezultat. Pre toga, u 72. minutu Foren je zbog dva žuta kartona isključen.

Isključenja je bilo i na Kipru i to za domaćina. Midtjiland je poveo golom Sviatčenka već u trećem minutu, a posle isključenja Oliveire u 30. imao je sat vremena da postigne gol koji bi ih odveo u plej-of. APOEL je ipak uspeo da se odbrani i ostvari veliki uspeh.

Ogromno iznenađenje viđeno je u Amsterdamu gde je Rapid pobedio Ajaks sa 3:2 I izbacio holandski tim posle 2:2 u prvoj utakmici u Austriji. Gosti su na poluvremenu vodili sa 2:0 golovima Berića i Šauba. Ajaks je uspeo da se vrati i izjednači, golove su postigli Milik u 53. i srpski reprezentativac Nemanja Gudelj u 75. minutu, ali Šaub je svojim drugim golom u 77. minutu postavio konačan rezultat.

Najmanje problema je, prema očekivanjima, u utorak imao Monako koji je već u prvom meču zevršio veliki deo posle aprotiv Jang Bojsa kada je slavio sa 3:1. U revanšu je francuski tim proradio u drugom poluvremenu, a golove za ubedljiv trijumf postigli su Kavalairo, Kurzava, Martial i El Šaravi.

Kvalifikacije za LŠ, 3. kolo:

APOEL – Midtjiland 0:1 (prvi meč 2:1)
Molde – Dinamo Zagreb 3:3 (1:1)
Ajaks – Rapid 2:3 (2:2)
Monako – Jang Bojs 4:0 (3:1)

sreda:

Partizan - Steaua (1:1)
Bazel – Leh (3:1)
Skenderbau – Milsami (2:0)
Astana – HJK (0:0)
Karabag – Seltik (0:1)
Viktorija – Makabi Tel Aviv (2:1)
BATE – Videoton (1:1)
Malme – Red Bul (0:2)
Briž – Panatinaikos (1:2)
Sparta – CSKA (2:2)
Šahtjor – Fenerbahče (0:0)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve