Nova vest
Fudbal

Subota, 01.08.2015.

16:57

Istorijska pobeda Pazara protiv Partizana!

Fudbaleri Novog Pazara pobedili su Partizan sa 3:2, u utakmici 3. kola Superlige Srbije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Starsportphoto

Ekipa Novog Pazara je tako prvi put u svojoj istoriji pobedila crno-bele nanevši im prvi poraz u sezoni.

Trener Partizana Zoran Milinković je rizikovao ubacivši potpuno drugi tim od onog koji je igrao protiv Steaue i to mu se nije isplatilo.

Partizan je dobro počeo i poveo golom Trujića u 12. minutu, ali Novi Pazar je brzo preokrenuo zahvaljujući pozajmljenomk igraču crno-belih Aškovskom koji je bio i igrač utakmice.

Aškovski je u 21. i 25. minutu iznudio dva penala, domaćin je samo jedan pretvorio u gol (Pavlović u 21. minutu), a upravo je Aškovski i doneo vođstvo domaćinu u 26. minutu. Partizan se vratio u najboljem trenutku golom Kojića u 45. minutu, ali u nastavku je Aškovski u 71. minutu doneo veliku pobedu Pazarcima koji sada imaju četiri boda.

Ekipa Partizana ostala je na šest bodova iz prve tri utakmice.

Tok meča:

95' Kraj, Novi Pazar je prvi put u svojoj istoriji pobedio Partizan. Sasvim zasluženo.

93' Dugačak napad Partizana, Ninković je pokušao da proigra Šaponjića, ali je odbrana Pazaraca dobro reagovala.

91' Odlična šansa za Partizan. Glavčić je centrirao sa leve strane, Šaponjić je dobro glavom zahvatio loptu, ali je ona prošla za malo pored leve stative gola domaćih.

82' Odličan napad Pazaraca, Pavlović je posle duplog pasa izblokiran pa je domaćin dobio korner.

81' Veliki aplauz za Aškovskog koji je sigurno igrač meča, a zamenio ga je Brazilac Adrijano.

80' Ninković je bio u šansi. Iskoristio je neopreznost odbrane domaćina, pokušao je špicem iz prve, ali je šutirao pravo u golmana.

75' Pavlović menja Stevanovića u ekipi Pazara, a Milinković ubacuje Šaponjića umesto Kojića.

72' Goooooool, Novi Pazar ponovo vodi. Nesmotrenost odbrane Partizana koja je ostavila samog Vusljanina na desnoj strani. Vusljanin je proigrao Pavlovića čiji udarac je izblokiran, ali je Aškovski natršao i pogodio.

69' Partizan sve više pritiska. Ilić je dobro prougrao Ninkovića koji je pokušao iz prve iako je možda imao i boljih opcija.

65' Dobar prodor Trujića po levoj strani, ali njegov centaršut je uhvatio golman Pazaraca.

63' Ninković je sjajno proigrao Stevanovića koji je utrčao iza odbrane domaćina, ali je previše oklevao i Tintor je intervenisao.

57' Izmena u gostujućem timu. Za Partizan debituje mladi Nemanja Glavčić umesto Petra Grbića.

54' Ninković je bio sebičan. Oslobodio se čuvara, imao je priliku da asistira Trujiću ali se odlučio na udarac iz teške pozicije.

49' Početak drugog dela pripao je domaćinu koji je i u prvom poluvremenu bio bolji. Tintor je posle kornera pokušao glavom, ali nije bio precizan.

46' Goooooool, 2:2. Novi Pazar je kađnjen, a strelac je Kojić. Kojić, Ilić i Grbić su kombinovali, a bivši napadač Rada je na kraju uspeo da pogodi i izjednači. Odmah posle gola Kojića sudija je odsvirao kraj izuzetno zanimljivog prvog dela.

45' Veliku šansu je imao Novi Pazar da ode na odmor sa 3:1. Pavlović je prošao kompletnu odbranu Partizana uz malo sreće, prošao je i Živkovića, ali mu je pobegla lopta u gol aut.

30' Ćirković je bio najviši u skoku posle kornera, ali nije pogodio okvir gola udarcem glavom.

28' Goooool, Novi Pazar vodi! Aškovski briljira protiv bivšeg kluba. Prvo je iznudio dva penala, a onda je i pogodio posle centaršuta Stevanovića sa desne strane.

26' Novi penal za Novi Pazar. Ponovo ga je Aškovski iznudio, a ovoga puta je Ćirković neoprezno intervenisao. Ipak, golman Partizana Živko Živković odbranio je pokušaj Radivojevića.

24' Partizan je u roku od 60 sekundi propustio dve velike šanse da ponovo povede. Prvo nije pogodio Kojić, a onda je i Trujić neshvatljivo promašio iz odlične pozicije.

22' Gooooool, 1:1. Aškovski je pao posle starta Lukića u šesnaestercu i sudija je opravdano pokazao na penal, a sigruan je bio Pavlović.

19' Radivojević je pokušao iz slilne pozicije kao i Pavlović, ali je Živković ponovo siguran.

14' Gooooool. Partizan je iz prve ozbiljne akcije poveo. Ilić je dodao lukavo do Grbića koji je šutirao, golman je odbranio, ali je Trujić natrčao i pogodio za 1:0.

7' Prva šansa na utakmici za domaćina. Pavlović je dobio upotrebljivu loptu u prostor, stigao je pre Živkovića, ali je golman Partizana odbranio.

4' Domaćin je krenuo agresivno i motivisano, ali Partizan je uspeo da se odbrani posle nekoliko opasnih napada.

2' Na samom startu glavni sudija je bio rpimoran da prekine meč na nekoliko minuta zbog pirotehnike koju su ubacivali domaći navijači.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

416 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d