Nova vest
Fudbal

Petak, 31.07.2015.

23:43

Potvrda: Fred pozitivan na doping testu

Brazilski fudbalski reprezentativac Fred definitivno je bio pozitivan na doping tokom Kopa Amerike, saopštila je Fudbalska konfederacija Brazila (CBF).

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Analizom je utvrđeno da je Fred bio pozitivan na hidrohlorotijazid, ali je uprkos tome, CBF stala uz ovog igrača, navodeći da će mu pomoći u njegovom pokušaju da skine ljagu sa svog imena, prenela je agencija Rojters.

Fenerbahče je juče protestovao kod UEFA zbog toga što je Šahtjor, uprkos pozitivnom doping testu, Freda uvrstila u tim u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona održanom u utorak.

Dvadesetdvogodišnji igrač Šahtjora demantovao je korišćenje nedozvoljenih sredstava,

"Nikada nisam koristio zabranjena sredstva. Nevin sam i to ću dokazati", kategoričan je Fred, koji je na Kopa Amerike, održanoj u junu i julu u Čileu bio starter u prva dva meča - u pobedi protiv Perua od 2:1 i u porazu od Kolumbije rezultatom 1:0.

Fred međutim, nije bio u postavi za treću utakmicu protiv Venecuele koja je završena pobedom "karioka" sa 2:1, a propustio je i poraz u četvrtfinalu na penale protiv Paragvaja.

CBF je u saopštenju navela da je organizatorima takmičenja poslala listu medikamenata koja su koristili njihovi igrači, a da na njoj nije bilo zabranjene supstance.

"Podržavamo igrača i ukoliko je potrebno , njegovi savetnici i advokati mogu da ponude dodatna objašnjenja", navodi se u saopštenju CBF.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve