Nova vest
Fudbal

Petak, 31.07.2015.

19:55

Očajna Zvezda izvukla bod protiv Radničkog!

Fudbaleri Crvene zvezde i Radničkog odigrali su nerešeno 1:1, u prvoj utakmici 3. kola Superlige Srbije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Starsport

Gosti iz Niša su herojski stigli do boda s obzirom da su u poslednjih pola sata igrali sa desetoricom.

U 60. minutu isključen je Rosić, igrač koji je i postigao jedini gol za Radnički u 34. minutu. On je tada zbog nesportskog proslavljanja gola dobio jedan, nakon toga u 60. minutu i drugi žuti karton, a Zvezda je do boda stigla golom Luke Jovića u 89. minutu.

Minut kasnije crveno-beli su imali priliku da sa penala stignu do preokreta i pobede, ali je golman Jovanović nadmudrio Kataija i na kraju je ostalo 1:1.

Zvezda je odigrala još jedan očajan meč, a tokom i na kraju utakmice oko 20.000 navijača je sa tribina neprekidno skandiralo ’uprava napolje’.

Tok meča:

97' Kraj! Radnički zasluženo odnosi bod, a mogao je i sva tri.

91' Penal za Zvezdu! Katai je proigrao Matosa koji je oboren,a sudija je s pravom pokazao na belu tačku. Katai je preuzeo odgovornost, ali je Jovanović odbranio. Posle odbrane golmana Radničkog Petković je natrčao na loptu i promašio glavom prazan gol.

89' Goooooool, Zvezda je izjednačila. Velika gužva se stvorila u kaznenom prostoru gostiju, a na kraju akcije Jović je ugurao loptu u mrežu. Ostaje nejasno da li je bio u ofsajdu.

83' Zvezda pokušava na sve načine da izjednači, ali igra veoma loše i Radnički uspeva da se odbrani

78' Šansu je imao Jović, ali nije dobro zahvatio loptu glavom posle dodavanja Ibanjesa.

75' Bruno Matos menja Parkera koji dobija salve zvižduka.

74' Grujić je imao šansu posle centaršuta Ibanjesa, ali je šutirao slabo.

73' Golman Radničkog je pogrešio i Zvezda je dobila indirektan udarac sa 18 metara. Posle kratke kombinacije Ibanjes je šutirao, ali pravo u golmana.

66' Ibanjes je pogodio stativu iz slobodnog udarca.

60' Strelac gola za Radnički Rosić je isključen. Prvi žuti karton dobio je zbog nesportskog proslavljanja gola, a drugi zbog koškanja sa trenerom golmana Zvezde koji je takođe isključen. Potom je isključen i jedan od predstavnika gostiju zbog prigovora.

57' Grujić je mogao da izjednači na isti način na koji je Radnički poveo. Ipak, posle kornera je šutirao za malo pored gola.

54' Dvostruka izmena u ekipi Zvezde. Ristić i Grujić ulaze umesto Savićevića i Vereda.

50' Početkom drugog dela nije se mnogo promenilo na terenu. Zvezda napada bez ideje, a navijači čini se opravdano zvižde na svaki loš potez.

45' Radnički je lako mogao da vodi sa 2:0. Trifunović je odlično iskoristio dodavanje Jovanovića glavom, pokušao je lobom, ali je Rajković uz krajnji napor zaustavio siguran gol.

44' Vered je imao šansu. Ibanjes je centrirao, lopta je stigla do Izraelca, ali je njegov udarac bio neprecizan.

39' Sve veća nervoza je prisutna na stadionu Rajko Mitić. Navijači Crvene zvezde sa zapadne i istočne tribine ne mire se sa lošom igrom svojih ljubimaca.

36' Gooooooool, Radnički vodi! Lazar Rosić je postigao gol i to pošto je najbolje regaovao posle kornera koji je izveo Đuričković. Mbođ je zakasnio i gosti su poveli.

27' Zvižduci sa tribina upućeni Savićeviću posle lošeg dodavanja. Navijači crveno-belih nisu zadovoljni igrama Savićevića i Parkera.

.

25' Katai je šutirao posle duže akcije crveno-belih. Probao je sa oko 20 metara, udarac je bio sasvim solidan, ali za malo preko gola.

23' Zvezda pravi mnogo grešaka na sredini terena i na uspeva ozbiljnije da zapreti iako ima inicijativu.

19' Najopasnija akcija na utakmici. Jović s eizborio za loptu, bio je iskosa sa leve strane a njegov pokušaj golman Radničkog je odbio u polje.

14' Prvi pokušaj gostiju. Posle solidnog napada i odbitka lopta je došla do Marjanovića koji je pokušao iz teške pozicije sa desne strane, ali je šutirao pored gola.

10' Vered je probao sa 20-ak metara, ali neprecizno.

6' Novi pokušaj Ibanjesa, ponovo iz prekida. Ovoga puta je izblokiran, a posle kornera nije bilo opasnosti.

1' Zvezda je odmah zapretila. Prekid sa desne strane izveo je Ibanjes, ali je gostujući tim otklonio opasnost

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

623 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve