Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 30.07.2015.

10:25

"Rafa i Novak manje interesantni od Federera"

Bivši rumunski teniser Ilije Nastase istakao je da više voli da gleda Rodžera Federera nego Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Photo by Jamie McDonald/Getty Images for Laureus

Nastase, koji je tokom karijere osvojio dva Gren slema i bio prvi na svetu, istakao je da je Federer atraktivniji od dvojice konkurenata, za koje kaže da mu nisu previše interesantni.

Čovek koji je tokom karijere podigao 58 trofeja naveo je da je način igre izbor svakog tenisera i da se u to ne treba mešati.

„Prvenstveno bih platio da vidim Federera. Njega preferiram pre Nadala, a Nadala pre Đokovića. Njih dvojica su mi manje interesantni jer igraju slično. Volim da gledam kada ofanzivni teniser igra protiv defanzivca. Ali, ne možete ih naterati na nešto, ti momci igraju onako kako im najviše odgovara i kako misle da imaju najveću šansu za pobedu“, rekao je Nastase.

Usledilo je logično pitanje – zašto toliko voli da gleda Rodžera?

„Zato što on može da uradi sve. Ne postoji igrač koji igra toliko raznovrsno kao on. Iznenađen sam da nema igrača koji ga imitiraju. Federer je samo jedan i njegov talenat se ne može kopirati, ali zašto ne postoji neko ko igra slično njemu?“, zapitao se Rumun.

69-godišnjak iz Bukurešta tvrdi da Švajcarac i dalje može da se takmiči na najvišem nivou.

„Da, i nisam saglasan sa ljudima koji traže da se peonzioniše. Federer će igrati dokle god on želi. Osvojio je sve – ovo što sada dolazi je samo bonus. I dalje je zdrav i može možda da igra do 40. godine. Čudno mi je da se neko povuče na vrhuncu. To možete uraditi, ali ne kada igrate najbolji tenis“, dodao je on.

Mnogi smatraju da živimo u zlatnom dobu tenisa u kojem na delu, u isto vreme, možemo videti Federera, Nadala, Đokovića, Marija i mnoge druge.

„Danas bi bilo nemoguće da budem prvi na svetu, kao i da imam tako uspešan period kakav sam imao“, zaključio je Nastase.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

200 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve