Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 30.07.2015.

08:57

PSŽ porazio Junajted za titulu

Fudbaleri Pari Sen Žermena osvojili su Internacionalni kup šampiona u Sjedinjenim Američkim Državama – pobedom nad Mančester Junajtedom – 2:0 (2:0).

Izvor:

Autor:

Default images
Getty Images

Duel pred preko 60.000 hiljada gledala na Soldžer Fildu u Čikagu rešen je u prvom poluvremenu, kada su Blez Matuidi i Zlatan Ibrahimović postavili konačan rezultat meča.

Ekipa Lorana Blana nanela je prvi poraz timu Luja van Gala na turneri po SAD, posle tri pobede, ujedno svrgnuvši ih sa prvog mesta.

Parižani su ovim trijumfom stigli do desetog boda, isto koliko imaju i Njujork Red Bulsi, ali je PSŽ postigao jedan pogodak više od ekipe iz 'Velike jabuke' i osvojio trofej.

Iako je to svima jasno, osim očigledno Holanđaninu na klupi najpopularnijeg britanskog kluba, Mančester Junajted ima veoma malo vremena da dovede pojačanja na poziciji štopera. Upravo su defanzivci Junajteda, ponovo, pokazali kao najslabiji deo tima – pošto su direktnim greškama doneli pobedu rivalu.

Šampion Francuske poveo je u 25. minutu, posle sjajnog napada kompletnog tima. Parižani su lagano, kratkim pasovima, izneli loptu iz svog šesnesterca, a krivac za prvi pogodak bio je Fil Džons – koji je nepotrebno izašao poprilično visoko na Zlatana Ibrahimovića.

Ibra se lagano zagradio i odložio loptu do Lukasa Mure na levom boku, Brazilac lepo proigrao Bleza Matuidija, koji se ubacivao iz drugog plana, a ovaj iskoristio ispadanje Džounsa i savladao Davida de Heu.

Samo devet minuta kasnije, Ibrahimović je duplirao vođsto svog tima i, ispostaviće se, doneo trofej svojoj ekipi. Ovoga puta Junajted je gola koštala loša postavka zadnje linije, koja je neobjašnjivo ostavila jednog od najboljih centarfora današnjice samog na ivici peterca.

Ponovo je akcija krenula posle kombinacije Ibre i Mure na levom krilu, usledio je pâs ka Maksvelu, a Brazilac je lagano pronašao svog najboljeg prijatelja – koji šalje loptu De Hei kroz noge – a ponovo je Džons bio taj koji je kasnio.

Junajted je najbolju šansu imao preko Memfisa Depaja, posle akcije Vejna Runija i Bastijana Švajnštajgera, ali je šut Holanđanina bio neprecizan. Jedini udarac ka golu u prvih 45 minuta uputio je upravo Depaj, iz slobodnog udarca. Mladi Brazilac Andreas Pereira, koji je imao nekoliko veoma dobrih partija na turneji, bio je najagilniji po ulasku na teren, u nameri da nešto promeni, ali Huan Mata, Runi i Depaj nisu uspevali da savladaju Kevina Trapa.

Mančester Junajted (4-2-3-1): De Hea (Stouns 46), Darmijan, Džons (Smoling 46), Blind, Šo (Valensija 46), Karik (Gos 81), Švajnštajger (Šnajderlin 46), Mata (Lingard 81), Depaj, Jang (Pereira 46), Runi

Pari Sen Žermen (4-3-3): Trap, Maksvel (Dinje 46), Tijago Silva (Sabali 62), Van der Vil (Markinjoš 46), Orije (David Luiz 46), Matuidi (Kimpembe 71), Verati (Rabio 62), Stambuli (Nkunku 70), Mura (Ongenda 70), Ibrahimović (Bahebek 70), Agustin (Kavani 46)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve