Nova vest
Fudbal

Sreda, 29.07.2015.

13:11

Izložba o FIFA u 'Muzeju mafije'

Izložba o korupciji u vrhu Međunarodne fudbalske federacje (FIFA) biće otvorena u 'Muzeju mafije' u Las Vegasu, prenela je agencija AP.

Izvor:

Autor:

Default images
Getty Images

Postavka će se sastojati od novinskih članaka u kojima se govori o optužbama za korupciju i ostalim kriminalnim aktivnostima u FIFA.

Izožba će se zvati "Divna igra postaje prljava" i biće otvorena 1. septembra u Muzeju organizovanog kriminala i borbi protiv njega, u kojem se predmetima i fotografijama svedoči o istoriji američkog kriminala.

Američki pravosudni organi pokrenuli su krajem maja istragu protiv FIFA u okviru koje su uhapšena sedmorica visokih zvaničnika organizacije optuženih za korupciju.

Muzej u Las Vegasu je svojevrsna turistička atrakcija jer je tu, između ostalog, prikazan čitav arsanal oružja koja je u obračunima koristila americka mafija, čije glavno "carstvo" čine droga, kocka i prostitucija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve