Nova vest
Fudbal

Sreda, 29.07.2015.

09:22

Čelsi sa penala kaznio greške Barse

Fudbaleri Čelsija pobedili su Barselonu posle boljeg izvođenja penala na Međunarodnom kupu šampiona u Sjedinjenim Američkim Državama.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Photo by Patrick Smith/Getty Images

Čelsi je slavio sa 4:2 u penal seriji, pošto je regularnih 90 minuta meča na stadionu ’Fedeks fild’ u Lendoveru završeno nerešenim rezultatom – 2:2.

’Plavci’ su zabeležili drugi trijumf sa penala i imaju četiri boda na petom mestu, isto koliko ima i Barsa na poziciji ispod, ali uz poraz više.

Žoze Murinjo izveo je maltene najjači sastav u Merilendu i to mu se isplatilo već u desetom minutu kada je Eden Azar sjajnim solo prodorom promešao odbranu Katalonaca i rutinski savladao Ter Štegena.

Ipak, aktuelni šampion Evrope stigao je do preokreta u drugom poluvremenu, koji je osim golova, logično obilovao i velikim brojem izmena. Luis Suares je u 52. minutu izjednačio posle loše intervencije Aspilikuete. Lopta mu je pala pred noge, on je zalomio trojicu protivničkih igrača, a onda i prebacio Tiba Kurtou za 1:1.

Na sledeći gol čekalo se nešto manje od 15 minuta, a postigao ga je Sandro Ramires. Mladi Španac sam se izborio za prostor na levoj strani i onda preciznim udarcem pogodio suprotivni ugao.

Obojica trenera zamenili su gotovo po čitav tim, a Čelsi je do izjednačenja stigao u 85. preko Kejhila, koji je iskoristio katastrofalnu grešku rezervnog golmana Barse Đordija Masipa. Masip se zaleteo i loše procenio loptu posle kornera, a defanzivac engleskog tima je poslao u prazan gol.

Pristupilo se izvođenju jedanaesteraca, a Čelsi je do prednosti došao u drugoj seriji kada je mladi Hrvat Alen Halilović pogodio prečku želeći da izvede panenku. Posle promašaja Đerara Pikea u sledećoj seriji bilo je jasno da će Čelsi, za koje su sigurno šutirali Falkao, Mozes, Ramireš i Remi, stići do trijumfa.

Branislav Ivanović igrao je ceo meč, dok je Nemanju Matića u 69. minutu zamenio Obi Mikel.

U drugoj utakmici večeri, u Meksiku, gostujuća Benfika je savladala Ameriku takođe sa ’kreča’, pošto je meč završen bez golova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve