Nova vest
Fudbal

Utorak, 28.07.2015.

21:20

LŠ: Jokanović u velikom problemu

Fudbaleri Makabija poraženi su od Viktorije Plzenj 2:1 (2:0), na svom terenu u Tel Avivu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Getty images

Tim našeg Slaviše Jokanović je već u prvom poluvremenu primio dva gol, da bi 11 minuta pre kraja preko Baraka Itzakija uspeo da se izvuče iz mnogo većeg zaostatka.

Junak meča na Blumfildu bio je štoper Viktorije Vaclav Prohaška, koji je u roku od pet minuta asistirao Ajdinu Mahmutoviću i Milanu Petrželi za veliku prednost u Izraelu.

Viktorija je sredinom prvog poluvremena na brzinu šokirala domaćina, pomenutim pogocima Mahmutovića i Petržele, nakon čega je Makabi preuzeo inicijativu.

Desetak minuta pre kraja poluvremena domaćin nije imao sreće, Tal Ben Haim je pogodio prečku, ali im se vratilo pola sata pre kraja kada je Tomaš Horava propustio sjajnu šansu za 3:0.

Izgledalo je da će Makabi sa dva gola zaostatka putovati u Plzenj, ali je 11 minuta pre kraja Izhaki sjajno reagovao posle dodavanja Erana Zehavija i lobovao golmana gostiju Matuša Kozačika.

U samoj završnici meča oba tima su imala po gol šansu. Prvo je strelac jedinog gola za Makabi Itzaki izblokiran u poslednji trenutak, a potom je prečka spasila Jokanovića, posle šuta Jana Kovarika.

Makabi je u prethodnoj rundi uspeo da preokrene zaostatak iz prvog meča, ali Viktorija je mnogo ozbiljniji tim od Hibernijansa sa Malte, pa Jokanovića očekuje veoma težak ispit u Češkoj sledeće sedmice.

U utorak je odigrano još osam utakmica trećeg kola kvalifikacija za LŠ.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve