Nova vest
Fudbal

Utorak, 28.07.2015.

17:13

Vidal: Nova stranica, novi san

Čileanac Arturo Vidal smatra da će mu prelazak u Bajern omogućiti osvajanje Lige šampiona.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Getty images

Bavarci su kupili Vidala od torinskog Juventusa za 37+3 miliona evra i s njim potpisali petogodišnji ugovor.

"Nova stranica, novi san. Ovo je korak više u mojoj karijeri, nadam se da ću se dokazati. San je za mene postao stvarnost. Želim da nastavim da se razvijam kao igrač, i osvojim Ligu šampiona, a to je prilika koja mi se pruža u Bajernu", rekao je Vidal.

Vidal se tako vratio u Bundsligu gde proveo četiri godine u dresu Bajera iz Leverkuzena, pre selidbe u Torino 2011. godine.

U Bajern je stigao kao zamena za dugogodišnjeg nosioca igre Bastijana Švajnštajgera, koji se preselio u Mančester Junajted.

"Želim da osvojim Ligu šampiona. Sada se osećam kao zreliji igrač. Bajern je jedan od tri najbolja kluba na svetu. Posvetiću mu se kao što sam i Juventusu. U Čileu su ponosni što sam prešao u tako veliki klub", rekao je Vidal.

Debi za Bavarce mogao bi da ima već u subotu na otvaranju sezone, u Superkupu Nemačke protiv Volfsburga (20:30h).

"Spreman sam da igram u subotu, ali videćemo. Voleo bih da igram u veznom redu, ali će trener odlučiti. Mislim da ne moram menjati svoj stil igre, razvio sam je u Italiji, kao i svoj kvalitet", istakao je Čileanac.

Vidal je Bavarcima obećao da se neće ponoviti ništa slično incidentu iz Čilea, pre nekoliko nedelja tokom Kopa Amerika, kada je u alkoholisanom stanju izazvao saobraćajnu nesreću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve