Nova vest
Fudbal

Nedelja, 26.07.2015.

18:50

Nula u Gornjem Milanovcu, Metalac odoleo Zvezdi

Fudbaleri Metalca i Crvene zvezde odigrali su u Gornjem Milanovcu bez golova, u duelu drugog kola Superlige Srbije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Starsport

Ekipa Metalca je tako osvojila prvi bod u novoj sezoni, a Zvezda već od drugog kola zaostaje za vodećim Partizanom.

Duel u Gornjem Milanovcu obeležila je izuzetno borbena igra na obe strane, ali bez pravih prilika za gol.

Metalac je tokom svih 90 minuta bio veoma agresivan i motivisan i u većem delu utakmice bio je potpuno ravnopravan rival.

Zvezda je tek u poslednjih 20-ak minuta izvršila pravi pritisak, ali osim prilika Jovića i Mbođa u finišu nije ozbiljnije ugrozila gol domaćina koji je dva puta pogađao okvir gola (prečka i stativa).

Crveno-beli u sledećem kolu dočekuju niški Radnički, dok Metalac gostuje Jagodini.

Tok meča:

Zvezda prvi put gostuje u Gornjem Milanovcu protiv Metalca, a na novom stadionu je od starta stvorena sjajna atmosfera.

U trećem minutu Zvezda je imala prvi pokušaj. Ibanjez je centrirao sa desne strane, a Parkerov pokušaj nije bio dovoljno dobar.

Minut kasnije Katai je iznudio faul sa oko 23 metra, isti igrač je i pokušao, ali samo u živi zid. Metalac se brzo oslobodio pritiska, a u 10. minutu je lako mogao do vođstva.

Nemanja Mladenović je strahovito šutirao sa oko 25 metara, a lopta se od prečke odbila u polje.

Metalac je posle početne inicijative Zvezde bio potpuno ravnopravan, domaći igrači su bili veoma agresivni i čini se da su na početku meča iznenadili goste iz Beograda.

U 23. minutu Nikodijević je zapretio Kahrimanu posle polukontre, ali je golman Zvezde bio siguran. Šest minuta kasnije uzvratio je Mihajlo Ristić na drugpoj strani.

Šutirao je u sam ćođak, ali je golman Metalca odbranio, a dva minuta kasnije Savićević je posle dodavanja Kataija šutirao preko gola sa 20 metara.

U 40. minutu Metalac je imao opasnu akciju posle greške Jovanovića. Đenić je bio u prilici, ali je bio neodlučan i Metalac je dobio samo korner. Minut kasnije uzvratila je Zvezda. Gavrić je dobro prošao i centrirao sa desne strane, Parker je u dobroj poziciji glavom zhavatio loptu, ali pored gola.

Mbođ je u prvom delu bio bez dileme najbolji igrač Crvene zvezde i to dovoljno govori o igri obe ekipe. Zvezdin defanzivac je u nekoliko navrata odličnim intervencijama sprečavao Metalac da dođe do gol šanse.

Do kraja prvog dela nije bilo šansi, pa je rezultat bio isti kao i na početku utakmice – 0:0.

Početak drugog dela obelažila je bakljada Zvezdinih navijača, a crveno-bali su u nastavku zaigrali nešto agresivnije, pre svega u napadu. Izraelac Vered zaigrao je umesto Gavrića i odmah je uneo živost u igru crveno-belih.

U 70. minutu Zvezda je imala novu priliku. Vered je proigrao Kataija, ovaj je centrirao na drugu stativu, ali je odbrana Metalca osujetila Luku Jovića. Najbolju priliku za gol Zvezda je imala u 81. minutu.

Posle dobre akcije i centaršuta sa desne strane Jović je odlično glavom šutirao, ali je golman Metalca sjajnom paradom sprečio crveno-bele da dođu do prednosti.

U samom finišu obe ekipe su mogle do gola, ali u oba slučaja okvir gola je sprečavao da lopta završi u mreži. Prvo je Mbođ pogodio prečku, a na drugoj strani Milovanović je pogodio stativu Kahrimanovog gola.

Metalac: Belić, Nikodijević, Otašević, Sedlar, Rnić, Bukorac, Ivanović, Dimitrijević, Mladenović, Merdović, Đenić.

Crvena zvezda: Kahriman, Cvetković, Jovanović, Mbođ, Ibanjez, Kovačević, Savićević, Ristić, Gavrić, Katai, Parker.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

341 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve