Nova vest
Fudbal

Subota, 25.07.2015.

18:55

Partizan raspucan pred Steauu

Fudbaleri Partizana pobedili su Jagodinu pred oko 3.000 gledalaca u Humskoj sa 6:0, u utakmici 2. kola Superlige Srbije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Starsportphoto

Tim Zorana Milinkovića je na taj način ostvario još jedan ubedljiv trijumf, posle pobede nad Metalcem od 4:0 u prvoj rundi.

Praktično sav posao crno-beli su završili u prvoj šestini utakmice. U 12. minutu Božinov je pogodio sa penala, minut kasnije Bugarin je pogodio i iz igre, a u 15. minutu Andrija Živković je povećao na 3:0.

U nastavku meča nije bilo dileme, a Partizan je golovima Ninkovića i Šaponjića do vrha napunio mrežu gostiju i najavio odlično izdanje i protiv Steaue u sredu u prvom meču treće runde kvalifikacija za Ligu šampiona.

Milinković je uspeo i da odmori neke igrače, nije bilo Umarua, a ceo meč odigrao je mladi Lukić.

Tok meča:

Prvu ozbiljniju akciju Partizan je organizovao u petom minutu. Jevtović je centrirao sa desne strane, Ninković je pokušao iz voleja, ali nije dobro zahvatio loptu.

I drugu polušansu na utakmici imao je Ninković. Posle polukontre Božinov je proigrao Ninkovića na levoj strani, ali se vezista crno-belih nije najbolje snašao u dobroj situaciji.

Ipak, desetak sekundi kasnije Ninković je iznudio penal posle faula Ivanovića. Odgovornost je preuzeo Božinov i pogodio je za 1:0 u 12. minutu.

Minut kasnije Božinov je postigao još jedn gol. Petrović je dobro centrirao sa leve strane, a Božinov je glavom pogodio mrežu gostiju. Usledili su veliki protesti sa klupe gostujuće ekipe jer sudija nije svirao prekršaj Božinova kod drugog gola. Iz tabora Jagodinaca se nisu slagali ni sa penalom kod prvog gola.

Već u 15. minutu na semaforu je stajalo 3:0. Gol je postigao Andrija Živković posle solo akcije sa desne strane. U 17. minutu Partizan je imao šansu za 4:0, Ilić je posle solo akcije šutirao snažno, ali u golmana.

Jagodina je posle te šanse došla do daha, zaigrala je nešto bolje, a u 28. minutu Zoran Milinković je morao da zameni povređenog Bandalovskog. Umesto njega zaigrao je Bogosavac.

Do četvrtog gola Partizan je mogao u 36. minutu. Mladi Saša Lukić je bio u šansi, dobro je šutirao, ali je golman Jagodine paradom izbaco loptu u korner. Do kraja prvog dela nije bilo previše uzbuđenja, pa je Partizan sa 3:0 otišao na veliki odmor.

Drugo poluvreme Partizan je počeo keo i prvo. Već u 50. minutu postigao je još jedan gol, posle akcije Živkovića sa desne strane i povratne na loptu je natrčao Ninković i pogodio za 4:0.

Partizan je lako čuveo ubedljivo vođstvo i nastavio je da napada nemoćne goste iz Jagodine. U 60. minutu Ninković je postigao gol posle sumnjivog ofsajta, a trener Milinković je odlučio da u poslednjih 25 minuta odmori Andriju Živkovića.

Do petog gola Partizan je došao u 71. minutu. Šaponjić je dobio loptu na desnoj strani, nije bio u idealnoj poziciji, ali je odlično šutirao u gornju mrežu za 5:0.

Deset minuta pre kraja Šaponjić je postigao još jedan gol, ovoga puta posle odlične akcije Trujića po desnoj strani. Šaponjić nije imao težak posao za 6:0. Do kraja meča nije bilo više golova, a Partizan je napravio odličnu uvertiru pred duel sa Steauom.

Partizan: Ž. Živković, Bandalovski, Balažic, Fabrisio, Petrović, Jevtović, Lukić, A. Živković, Ilić, Ninković. Božinov.
Jagodina: Đ. Nikolić, Milinković, Mijatović, Gašić, Filipović, Miladinović, Janković, Ivanović, Savković, U. Nikolić, Mihailović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

413 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve