Nova vest
Fudbal

Petak, 24.07.2015.

13:48

Božović: BIA, CIA, FBI, KGB, UN istražuju Zvezdu

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da mnogi pokušavaju da uruše ’crveno-bele’ već 20 godina i da takav slučaj nije samo u poslednje vreme.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Starsportphoto

Zvezda se posebno našla u centru pažnje poslednjih dana, posle pobede nad OFK Beogradom sa 6:2 i to pošto su ’Romantičari’ posle prvog poluvremena vodili sa 2:0.

Počele su spekulacije o nameštanju, pokrenute su i istrage, a Božović je rekao da neće da priča o tome da se ne bi mešao u istragu, kao i da ne bi trebalo uopšte da razgovara sa novinarima.

"Posle osvajanja evropske i svetske titule 1991. godine svi žele da sruše Zvezdu. Tipičan balkanski mentalitet, a to rade i bivši igrači koji su se javili posle utakmice sa OFK Beogradom. Za razliku od komšija, gde se to ne može videti. Ti igrači su napravili pare i sada pljuju o Zvezdi“, rekao je Božović.

Božović je, takođe, istakao nezadovoljstvo pisanjem medija poslednjih dana, a na pitanje kako se oseća, odgovorio je:

Pomalo se osećam na znoj jer je vruće. Zamolio sam medije da budu korektni i objektivni. Bilo je nekih izmišljenih mojih izjava. Nemam obavezu da razgovaram sa novinarima. Da trčim po tunelima ne pada mi na pamet, posebno jer ne postoji nijedan pozitivan tekst o meni. Ne bi trebalo ni da razgovaram, ali pravila nalažu da imamo saradnju i profesionalni odnos“, naglasio je Božović.

Trener Zvezde je naglavio da su pojedini mediji proglasili krivce i optužili njegov klub za nameštanje, bez suđenja i dokaza.

Možete da naškrabate svašta u onim petparačkim novinama zato što pišu samo o senzacijama, ubistvima, prevarama, seksu, perverzijama i tako pišete i o fudbalu. Zahvaljujući vama, danas o utakmici OFK Beograd – Crvena zvezda raspravljaju Ujedinjene nacije, u Savetu bezbednosti na vanrednom zasedanju je prva tačka dnevnog reda“, rekao je Božović, „Žuta štampa je već donela presudu. BIA, CIA, FBI, KGB, UN, UEFA, FIFA, svi su navodno bili na sastancima. Da se ne bih mešao u istragu, ne smem da pričam. Je l' neko razgovarao sa vama, da li to smete da kažete? Ja sam zaštićeni svedok. Mediji su to inicirali, nisu bili tako hrabri kao ranijih godina. U bilo kojoj drugoj državi i novinari bi bili na ispitivanju“.

Vučelić za B92: Nismo predlagali, već smo spremni za detektor laži

Posle utakmice između OFK Beograda i Crvene zvezde pod sumnjoj se našao i duel između Partizana i Metalca.

Iz redova ’crveno-belih’ istakli su da očekuju da se utvrdi istinu o Zvezdinoj utakmici, ali i predlog da se sve reši na detektoru laži.

Nisam predlagao drugima da urade, već sam rekao da je to naša spremnost, Partizanova spremnost da se utvrdi šta je istina u ovom slučaju. Mislim da je istraga malo zakasnila, ali ne izražavam unapred sumnju i mislim da će dati rezultate. To očekujem zato što je velika pažnja usmerena na ovu temu“, rekao je potpredsednik Partizana Miodrag Vučelić za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

201 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve