Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 23.07.2015.

18:00

LE: Voša putuje u Torino, Čuka ispala

Fudbaleri Vojvodine plasirali su se u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, dok je Čukarički završio svoje učešće u Evropi.

Izvor:

Autor:

Default images
StarSport

Novosađani su, posle ubedljivog trijumfa od 3:0 na Karađorđu, remizirali sa letonskim Spartaksom u Jurmali 1:1 (0:0) i zakazali duel sa Sampdorijom.

S druge strane, tim sa Banovog Brda nije uspeo da sačuva minimalnu prednost sa susreta u Beogradu protiv azerbejdžanske Gabale – pošto je poražen na gostovanju u Bakuu – 2:0 (1:0).

'Lale' će prvo na put u Torino 30. jula, pošto se zbog promene travnate podloge na Marasiju meč igra na Olimpijskom stadionu, dok je revanš na programu sedam dana kasnije u 'srpskoj Atini'.

Voša je, u ne preterano zanimljivom meču u Jurmali, poprilično lako uspela da sačuva stečenu prednost iz Novog Sada.

Prvi deo igre prptekao je u mirnom ritmu, nijedna od dveju ekipa nije ofanzivnije kretala ka golu rivala, iako je logično bilo očekivati da to uradi domaći sastav. Ekipa Zlatomira Zagorčića uspevala je pâs igrom da kontroliše ritam meča, a i imala je dve dobre prilike da već u prvih 45 minuta reši pitanje pobednika.

U istom ritmu nastavilo se i u nastavku, Stanisavljević je u međuvremenu sjajnim udarcem iz slobodnog udarca pogodio prečku, da bismo oba pogotka videli u poslednjih pet minuta igre. Najpre je Voša stigla do vođstva, kada se Kordić najbolje snašao posle gužve i karambola, savladavši kapitena Spartaksa Davidovsa sa peterca.

Međutim, nije Vojvodina uspela da zabeleži novu pobedu, jer je Italijan u redovima tima iz Letonije u 93. minutu postavio konačan rezultat susreta.

Ekipa Vladana Milojevića sada može još više da žali, zbog velikog broja propuštenih prilika na Banovom Brdu. Imali su fudbaleri Čuke i u Bakuu nekoliko dobrih prilika da se ipak domognu naredne faze takmičenja, ali će ipak Gabala na kiparski Apolon.

Domaći su bili ti koji su bolje otvorili susret, ali je Čukarički ubrzo uspostavio kontrolu i počeo da biva sve opasniji.

Ipak, prvu dobru priliku imala je Gabala, ali je Stevanović sa dve odlične intervencije zaustavio dva pokušaja sa samo nekoliko metara. Usledio je ekspresan odgovor Čuke, a Jovanović i Stojiljković su za malo bili neprecizni.

Nastavlo je tim iz Beograda sa pritiskom, međutim, Azerbejdžanci su to iskoristili i kaznili promašaje rivala pred odlazak na odmor. Posle greške poslednje linije u 39. minutu lopta je stigla do Sergeja Zenjova. Centarfor reprezentacije Estonije je majstorski gurnuo loptu kroz noge Pjasentinu, a zatim lako pogodio donji desni ugao gola Stevanovića.

Tim rezultatom otišlo se na poluvreme, da bi drugo počelo na najgori mogući način po osvajača Kupa Srbije – a ponovo je bio koban Zenjov. Ovoga puta, neobjašnjivo je uspeo da uđe sa levog boka u kazneni, pored šestorice igrača Čuke – niko ga nije napao, a on to iskoristio i lagano pogodio dalji ugao.

Pokušali su momci u belim dresovima do kraja susreta da stignu do zlata vrednog pogotka, ali im to nije pošlo za nogom. Najbolju priliku da svoj tim pošalje u naredno kolo propustio je Filip Stojković u 79. minutu.

Našao se napadač Čuke usamljen na polovini rivala, a to ga nije sprečilo da stigne do fenomenalne prilike za gol. Uspeo je najpre da izbaci iz igre Rafaela, a zatim i na ivici kaznenog Stankovića – namestio se na udarac, ali je šutirao preko prečke.

Čukarički platio ceh grešaka odbrane

Baku: Gabala – Čukarički 2:0 (1:0)
Zenjov 39, 53

Stadion: Bakčel Arena (Baku)

Glavni sudija: Radek Prihoda (Češka)

Sastavi:

Gabala: Bezotočni, Stanković, Sadigov, Zenjov, Husejinov, Gaj, Rikardinjo, Abasov, Rafael, Zargarov (od 70. Dašdamirov), Antonov (od 90. Dodo)

Čukarički: Stevanović, Pjasentin, Brežančić, Ostojić, Stojković, Janković (od 75. Matić), Bojić, S. Srnić (od 81. Mandić), Pavlović, D. Srnić (od 56. Regan), Stojiljković

Domaći tim krenuo je ofanzivno, stvorio prvu opasnu situaciju pred golom rivala, ali bez udarca na gol. Ubrzo je ekipa Vladana Milojevića preuzela kontrolu i počela da preti, uglavnom preko bokova, međutim, ni gosti nisu uspeli da ugroze mrežu golmana Gabale.

Nije bilo previše uzbuđenja, do greške Filipa Stojkovića u 22. minutu, kada je neoprezno vratio loptu do Stevanovića, koji nije bio ni svestan situacije. Ipak, golman Čuke uspeo je najpre da spreči pokušaj centaršuta po zemlji, pravovremenim istrčavanjem, da bi zatim uhvatio i centaršut Rikardinja. Već u sledećem napadu ponovo je bilo opasno, ali je ovoga puta Pjasentin ispucao loptu ispred peterca.

Nastavila je Galaba sa ofanzivom, da bi u 27. minutu imala dve sjajne šanse za pogodak. Dozvolila je odbrana Čukaričkog da lopta dođe do Zanjova – na sedam-osam metara od gola – Stevanović je zaustavio njegov udarac, a onda je praktično sa zemlje uspeo da spreči i Antonova da sa samo nekoliko metara anulira prednost sa Banovog Brda.

Nije se dugo čekalo na odgovor Čukaričkog, pošto je samo četiri minuta posle velike šanse za Gabalu zapretio Janković. Slavoljub Srnić je sa levog boka proigrao crnogorskog internacionalca, koji lepo 'promešao' odbranu i stigao do peterca, ali je njegov pokušaj Bezotočni izbacio u korner.

Nastavila je ekipa iz Beograda u istom ritmu do odlaska na odmor, ali nije uspela da iskoristi još dve prilike, zbog čega je ubrzo kažnjena. Obe prilike imao je Stojiljković – najpre je šutirao iz veoma teške pozicije, da bi defanzivac domaćih izbacio loptu u korner, posle kog je ponovo centarfor Čuke za malo bio neprecizan, sa ivice peterca.

kako to obično biva, Milojevićev tim kažnjen je u 39. minutu, posle nove loše reakcije poslednje linije tima. Ostojić je bio u duelu sa Gajem, oborio ga je, ali je lopta prošla do Sergeja Zenjova. Centarfor reprezentacije Estonije je majstorski gurnuo loptu kroz noge Pjasentinu, a zatim lako pogodio donji desni ugao gola Stevanovića – 1:0.

Mogao je Čukarički ekspresno do izjednačenja, ponovo posle kornera, ali je Bezotočni uspeo da zaustavi još jedan udarac Stojiljkovića gotovo na gol liniji.

Drugo poluvreme počelo je na najgori mogući način za goste, pošto je posle samo osam minuta igre Zenjov postigao svoj drugi pogodak. Ovoga puta, neobjašnjivo je uspeo da uđe sa levog boka u kazneni, pored šestorice igrača Čuke – niko ga nije napao, a on to iskoristio i lagano pogodio dalji ugao – 2:0.

Samo 120 sekundi kasnije, u 60. minutu, Gabala je imala još jednu odličnu priliku, posle nove smušene reakcije odbrane. Lopta je posle kornera došla do Gaja u kaznenom prostoru, ali je iskusni Ukrajinac šutirao pored gola.

Pokušala je Čuka da odgovori, ali nikako nije uspevala da pogodi okvir gola Gabale. U 67. minutu, Pavlovića je nekoliko centimetara delilo da svojoj ekipi donese rezutlat koji je vodi dalje. Povukao je loptu, u prvi mah se činilo da će proigrati Srnića na boku, ali je time prevario čuvara i otvorio sebi prostor za šut sa ivice kaznenog – gađao je dalje raklje, ali je lopta prošla tik pored gola.

Posle nove dve soldine prilike za domaći tim, šasnu meča za goste propustio je Stojiljković u 79. minutu. Našao se napadač Čukaričkog usamljen na polovini rivala, kada je dobio loptu po zemlji, a to ga nije sprečilo da stigne do fenomenalne prilike za gol. Uspeo je najpre da izbaci iz igre Rafaela, a zatim i na ivici kaznenog Stankovića – namestio se na udarac, ali je šutirao preko prečke.

Pokušavao je Čukarički na sve načine da stigne do zlata vrednog gola – iz prekida, kornera, centaršutevima – ali im to nije pošlo za nogom. Imali su Brđani i četiri minuta nadoknade da stignu do pogotka, međutim, fudbaleri Gabale su uspeli da se obrane, iako su mogli i do ubedljivijeg trijumfa u poslednjim trenucima meča, i izbore duel sa kiparskim Apolonom u narednoj rundi.

Vojvodina ispustila novu pobedu

Spartaks – Vojvodina 1:1 (0:0)
Vivakva 90 – Kordić 86

Stadion: Zemgales Olimpijski Centar (Jurmala)

Glavni sudija: Ričard Lesveld (Holandija)

Sastavi:

Vojvodina: Žakula - Lakićević, Pankov, Đurić, Nastić - Sekulić, Maksimović - Stanisavljević (od 73. Stamenić), Ivanić (od 69. Paločević), Babić - Ožegović (od 80. Kordić)

Spartaks: Davidovs - Meks, Bukvitis, Nazarenko, slampe - Abdultaofik (od 46. Mičkeviks), Maksimenko, Ulimbasevs, Vivakva - Bespalovs (od 54. Punculs) - Takji (od 71. Stuglis)

Vojvodina je, s obzirom na rezultat iz prvog meča, ušla mirno u meč. Novosađani su pâs igrom uspostavili ravnotežu na terenu, čekajući eventualnu grešku protivnika – kako bi i defitnitivno rešili pitanje pobedika dvomeča.

Meč pre nekoliko stotina gledala u Jurmali, među kojima je i nekoliko desetina navijača iz Novog Sada, nije dobio na tempu ni posle pola časa igre. Sva igra odvijala se i dalje na sredini terena, Voša je bila ta koja je za nijansu bivala opasnija, a jedini udarac ka jednom od golova uputio je Ivanić.

Prvo veliko uzbuđenje viđeno je tek u 36. minutu, kada je Vojvodina mogla da stigne do vođstva. Posle centaršuta sa leve strane lopta je stigla do Ivanića, koji je uspeo da prevari čuvara 'lažnjakom' i dođe do peterca – ali je njegov dobar udarac u dalji ugao kapiten na golu domaćih nekako uspeo da zaustavi.

Do odlaska na odmor Spartaks je mogao da stigne do kakve-takve nade, pošto je posle gužve posle kornera lopta došla do usamljenog Ulimbaševsa, na roglju peterca, ali je njegov volej završio preko prečke Žakulinog gola. Bio je to prvi i jedini pokušaj domaćih u prvom delu meča.

Drugih 45 minuta susreta u Jurmali počelo je u istom ritmu kao i prvi deo meča. Domaći sastav se ni pored ogromnog zaostatka nije odlučio za ofanzivu, a prvu šansu u nastavku imala je Vojvodina. Letonci su napravi prekršaj na 25 metara od gola, a loptu je uzeo Stanisavljević. Sjajno je šutirao levonogi vezista Voše, snažnim udarcem je prebacio zid, ali je Davidos uspeo da zakači loptu – koja se zatim odbila u polje, pre nego što je situacija raščišćena.

Ništa značajnije se nijie promenilo ni u preostalih dvadesetak minuta igre, sem toga da su fudbaleri Spartaksa, potpuno nepotrebno, počeli da igraju veoma oštro. Igrači trenera Zagorčića nisu se 'pecali' na provokacije, već su odgovorili pogotkom u 88. minutu.

Posle napada po desnom boku, lopta se posle 'flipera' odliba od golmana domaćih, pa od defanzivca, do Kordića – koji sa ivice peterca donosi prednost Vojvodini – 0:1.

Međutim, nije Voša uspela da sačuva prednost do kraja meča, pošto je Italijan Vivakva u 93. minutu, postavio konačan rezultat. Ulimbasevs prošao po levoj strani, poslalo loptu na peterac, a Vivakva neometan sa samo nekoliko metara zatresao mrežu – 1:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

171 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve