Nova vest
Fudbal

Sreda, 22.07.2015.

10:06

Sraman potez predsednika FS Bolivije

Bolivijski sudija naložio je hapšenje predsednika Fudbalske federacije Bolivije Karlosa Čavesa pod optužbom da je proneverio sredstva iz dobrotvornog meča.

Izvor:

Autor:

Default images

Sudija Roberto Baldivijeso poslao je Čaveza – koji inače, obavlja i funkciju blagajnika Južnoameričke fudbalske konfederacije – u zloglasni bolivijski zatvor "Palmasola" koji se nalazi u Santa Kruzu, u istočnom delu Bolivije.

Sudija je takođe odredio kućni pritvor za izvršnog sekretara nacionalne fudbalske federacije Alberta Losadu.

Čaves i Losado su optuženi da su proneverili više od 400.000 dolara priklupljenih na prijateljskom meču odigranom 2013. godine između Bolivije i Brazila, a koji je bio namenjen porodici bolivijskog navijača Kevina Betlrana, stradalog od rakete ispaljene od strane brazilske rivalske grupe na ranije odigranoj utakmici.

Otac ubijenog navijača rekao je u televizijskom intervjuu da je Čavas novinarima 2013. izjavio da će deo novca sa humanitarnog meča biti namenjen porodici Beltran, a da do danas sredstva nisu dobijena.

Optužbe na osnovu kojih je uhapšen Čaves ne tiču se korupcionaškog skandala u Međunarodnoj fudbalskoj federaciji (FIFA), koji je izbio krajem maja, ali javni tužilac Bolivije Ramiro Gerero ne isključuje mogućnost proširenja istrage.

Među 14 zvaničnika FIFA koje istražuju američki pravosudni organi pod optužbom za pranje novca i prevaru, četvorica su Južnoamerikanci, od kojih su dvojica visoki zvaničnici Južnoameričke konfederacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve