Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 20.07.2015.

17:51

Mažić sudi veliki derbi Egipta

Najbolji srpski sudija Milorad Mažić i njegovi saradnici deliće pravdu u najvećem derbiju Afrike, duelu omraženih egipatskih rivala Al Ahlija i Zamaleka.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
Srbi neæe osetiti jednu od najužarenijih atmosfera u fudbalu

Kairski rivali srešće se na neutralnom terenu u Aleksandriji, pred praznim tribinama, u sredu od 16:30 časova po našem vremenu.

Tri kola pre kraja Premijer lige, Zamalek ima devet bodova više od Al Ahlija, pa bi mu remi doneo prvu titulu šampiona Egipta od 2004. godine. Al Ahli je u međuvremenu osvojio osam trofeja, pa je rekorder sa 37 titula.

U prethodnom međusobnom duelu bilo je nerešeno 1:1, a duel u Aleksandriji će biti njihov 110. međusobni.

Zamalek je poslednji put savladao najvećeg rivala pre čak osam godina, bilo je 2:0, ali je od tada doživeo 11 poraza u 20 duela.

Oba tima su u solidnoj formi, Zamalek ima tri pobede u poslednja četiri kola, a Al Ahli četiri u poslednjih pet ligaških utakmica.

Ključni igrač lidera Zamaleka je Basem Morsi, koji je sezonu počeo kao četvrti napadač ekipe, ali je u međuvremenu postigao 17 golova, uključujući i het-trik protiv Al Nasra u poslednjoj utakmici.

S druge strane, Al Ahli se uzda u Momena Zakariju, koji je u januaru stigao u klub upravo iz Zamaleka. On je bio suspendovan za prethodni duel, pa će mu ovo biti prvi meč protiv bivšeg kluba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve