Nova vest
Fudbal

Nedelja, 19.07.2015.

20:54

Čuka razbila Vošu, het-trik Pavlovića

Fudbaleri Čukaričkog deklasirali su Vojvodinu 4:0 (1:0) u Novom Sadu, u derbiju prvog kola Superlige Srbije.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: StarSport

Junak Brđana na "Karađorđu" bio je 21-godišnji napadač Andrija Pavlović koji je ostvario het-trik.

Pavlović je vođstvo Čukaričkom doneo u 34. minutu, posle proigravanja Bojića, a meč je rešio sa dva gola sredinom drugog poluvremena, od kojih je jedan namestio Filip Stojković. Vošu je dotukao rezervista Nikola Stojiljković u nadoknadi vremena.

Meč u Novom Sadu bio je svojevrsni "evropski" derbi, jer se obe ekipe nalaze na korak od plasmana u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Iako je Voša pokazala više od Čuke na startu kvalifikacija, Brđani su u direktnom duelu razbili rivala. Gosti su od početka meča uspostavili svoj ritam, što im deset minuta pre poluvremena donosi prednost.

Štoper Voše Radovan Pankov je napravio veliku grešku prilikom ispucavanja lopte, to je iskoristio Petar Bojić i blokirao ga, a onda se odbila do Andrije Pavlovića koji obilazi golmana Srđana Žakulu i postiže svoj prvi gol.

Posle 20-ak minuta borbe za prevlast na sredini terena, Čukarički duplira prednost. Brđani su čvrstom igrom u odbrani i na sredini terena opet stigli do prednosti na terenu, a nju novim golom kruniše Pavlović.

Samo šest minuta kasnije mladi napadač kompletira het-trik. Nakon što je Žakula presekao napad po Bojića levoj strani, on je iskoristio neopreznost golmana Vojvodine, ukrao mu loptu, ona se odbila do Pavlovića koji postiže fantastičan gol iskosa sa skoro 40 metara.

U nastavku meča gosti su trošili vreme, da bi u nadoknadi vremena iskoristili potpunu dekoncentraciju rivala te preko rezerviste Stojiljkovića dotukli Vošu.

Oba tima sledeće sedmice očukuju revanš mečevi drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Čukarički brani minimalnu prednost protiv Gabale u Azerbejdžanu, dok Voša ne bi trebalo da ispusti tri gola prednosti protiv Spartaksa u Letoniji.

Tako su prvo kolo Superlige Srbije obeležile ubedljive pobede tri najbolja tima iz prošle sezone, jer je šampion Partizan dobio Metalac 4:0, a Crvena zvezda nadigrala OFK Beograd 6:2. Pobede su ostvarili još Mladost, Voždovac, Borac i Javor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve