Nova vest
Fudbal

Utorak, 14.07.2015.

10:15

Partizan počinje put ka Ligi šampiona

Fudbalski klub Partizan, aktuelni šampion Srbije, počinje u utorak put u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Starsportphoto

Fudbaleri Partizana kreću od drugog kola kvalifikacija za najjače evropsko takmičenje, a protivnik će im biti gruzijska ekipa Dila Gori.

U prvom meču ’crno-beli’ su domaćini (utorak 20.45), a revanš je za sedam dana u Gruziji.

"Imali smo mnogo aktivnosti u poslednjih mesec dana, iza nas su pripreme, prelazni rok i jedva čekamo da sezona krene. Važno je da prođemo dalje i da što pre dostignemo takmičarsku formu, verujem da će posle sve da bude lakše.Daj Bože da u utorak rešimo sve, s obzirom na to da je početak sezone moguće su dileme, ali mislim da smo spremni da odgovorimo izazovima", izjavio je trener Partizana Zoran Milinković.

On je dodao da nema kadrovskih problema i da svi, osim Fabrisija koji nije dobio sertifikat, konkurišu za mesto u timu.

"Sa respektom dočekujemo prvaka Gruzije, radi se o ekipi koja zna da igra fudbal i ima iste ambicije kao i mi. Oslanjaju se na rušku školu, sa dosta trčanja, fizički su snažni",naveo je Milinković, uz konstataciju da je stručni štab imao dosta problema da dođe do informacija i skautira rivala.

Trener gruzijskog šampiona Dile iz Gorija, 26-godišnji Uča Sosijašvili, želi pre svega da izbegne poraz na otvaranju kvalifikacija.

"Bićemo zadovoljni ako ne izgubimo. Partizan je jaka ekipa, ima kvalitetne igrače, tehnički i taktički. Njegove ambicije su plasman u grupnu fazu evropskog takmičenja", rekao je Sosijašvili.

Dila, koja je prošle sezone prvi put u klupskoj istoriji postala nacionalni šampion, potpuna je nepoznanica za crno-bele.

"Partizan kao veliki klub sigurno ima informacije o nama, ali verujem da mi znamo više o njima. U današnje vreme je mnogo lakše informisati se o svetski poznatom klubu Partizanu nego o Dili Gori koja prvi put igra kvalifikacija za LŠ", rekao je mladi trener Gruzina.

Dila Gori možda ima samo dva trofeja u istoriji (prvi 2012. Kup), ali je prethodnih sezona znala da iznenadi u Evropi.

Prvo je 2012. eliminisala danski Orhus i kiparski Anortozis u kvalifikacijama za Ligu Evrope, pobedama u gostima, a prošlog leta je opet iznenadila Dance, ovaj put Olborg, a onda i hrvatski Hajduk, pre nego što ju je u plej-ofu zaustavio bečki Rapid.

Tim ima četvoricu stranih igrača, jednog Ukrajinca i trojicu Rusa. Prvi strelac tima bio je iskusni Irakli Modebadze.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

86 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve