Nova vest
Fudbal

Utorak, 07.07.2015.

14:35

Božović: Bolje san, nego trening i džet-leg

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da su šanse njegove ekipe umanjene posle poraza u prvoj utakmici od Kajrata, ali da šanse za iznenađenje postoje.

Izvor:

Autor:

Default images
fkcz.com

"Posle onoga što se dogodilo prošlog četvrtka, šanse su nam mnogo manje nego pred prvu utakmicu, ali dokle god postoji i najmanja šansa nije gotovo i borićemo se. Utisak je kao da su nas razvalili u prvom meču, ali nije tako", rekao je Božović.

Crveno-beli su u prvom susretu izgubili u Beogradu od Kajrata sa 2:0 u prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu Evropa, a revanš u Almatiju igraće se u četvrtak od 16 časova.

"Igrali smo ceo duel sa igračem manje, primili prvi gol iz ofsajda, tako da je i dalje nejasno koliki je zaista njihov, a i naš kvalitet. Odnosno ko koliko može kad su snage na terenu izjednačene", dodao je Božović, "Nismo vežbali penale. Moje ekipe ne vežbaju penale, jer se oni šutiraju glavom, ne nogom. Pokušaćemo da napravimo iznenađenje, ne zato što su oni bolji, nego zato što je njima prvenstvo u toku, a mi tek ulazimo u sezonu

Trener crveno-belih otkazao je planirani ponoćni trening po sletanju u Almati, pošto smatra da je bolje da igrači spavaju nego da imaju problem zbog džet-lega.

"Treniraćemo ovde pred polazak, zatim letimo, a kada stignemo idemo na spavanje, jer nas sutradan čeka utakmica. Napravili smo najbolju soluciju što se tiče puta. Radio sam u Rusiji i imao sam ovakve situacije. Tamo nam se dešavalo da putujemo po deset, jedanaest sati i da posle toga odmah igramo utakmicu. Ekipa ne mora da se upoznaje sa terenom. Verujemo da je fudbalski. Put jeste dugačak, ali i oni su morali da putuju do nas, tako da ne vidim da je to veliki problem", zaključio je Božović.

Tokom dana, najtrofejniji srpski klub doveo je peto pojačanje – argentinskog levog beka Luisa Ibanjesa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

3 h

U fokusu

Vidi sve