Nova vest
Fudbal

Utorak, 07.07.2015.

08:36

’Večiti’ traže povećanje broja stranaca

Fudbalski klubovi Crvena zvezda i Partizana traže povećanje broja stranaca u Jelen Superligi Srbije od Fudbalskog saveza Srbije, prenose „Večernje novosti“.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Starsportphoto

Izvršni odbor vladajućeg tela srpskog fudbala zasedaće u toku dana, pa se očekuje da će biti doneta nova rešenja po raznim pitanjima, posebno oko broja stranaca.

’Večiti’ predlažu da se dosadašnji broj stranaca poveća sa četiri na šest, s tim što bi dvojica bili iz bivših jugoslovenskih republika i oni bi bili registrovani kao domaći.

Međutim, u te igrače bi spadali samo oni iz Crne Gore, Makedonije i Bosne i Hercegovine, pošto su Slovenija i Hrvatska u Evropskoj uniji. Na taj način bi nekolicina Afrikanaca i Južnoamerikanaca dobilo priliku da nesmetano zaigra, uglavnom za večite, pišu „Novosti“.

Očekuje se prilična polemika po tom pitanju, a konsultovaće se pre svega i pravna služba Fudbalskog saveza Srbije.

Pored pitanja stranaca, na dnevnom redu biće i liste sudija za sledeću sezonu, kao i predlog sastava mnogih komisija. Baš u Sudijskoj komisiji očekuje se značajna promena, jer predsednik FSS Tomislav Karadžić želi, prema ranijoj najavi, da važnu ulogu pri delegiranju sudija da jednom od čelnika Crvene zvezde.

Sednica Izvršnog odbora samo je uvod u vanrednu sednicu Skupštine FSS, koja će biti održana 15. jula u Staroj Pazovi. Na njoj će biti zakazana Izborna skupština koja će u narednom periodu doneti odgovor ko će upravljati srpskim fudbalom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d