Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 06.07.2015.

21:47

Arda Turan u Barseloni za 41 milion €

Šampion Evrope Barselona dovela je veliko pojačanje, veznog igrača Atletiko Madrida Ardu Turana.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Beta/AP

Transfer Turčina vredan je 41 miliona evra, potpisao je petogodišnji ugovor, ali uz klauzulu da može da se vrati na Visente Kalderon do 20. jula ukoliko se Katalonci predomisle.

U tom slučaju Madriđani će zadržati 10% od transfera. Barsa će Atletiku odmah platiti 34 miliona evra, dok preostalih sedam zavisi od učinka Turana u redovima "Blaugrane". Turan je u Barselonu stigao na zahtev trenera Luisa Enrikea.

Turan je bio jedan od ključnih igrača Madriđana tokom sjajnih prethodnih nekoliko sezona, a spekulisalo se da ga žele Čelsi i Mančester Junajted.

Reprezentativac Turske (81 utakmica, 4 gola) je u Atletiko stigao 2011. godine iz Galatasaraja, a u međuvremenu je postigao 22 gola uz 32 asistencija na 178 mečeva.

Turan će za Barselonu moći da debituje tek u januaru sledeće godine, jer su Katalonci pod zabranom registrovanja igrača zbog kršenja pravila FIFA prilikom dovođenja mladih fudbalera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve