Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 06.07.2015.

18:14

Sampaoli o nagradi: Poštovanje Mesiju

Selektor Čilea Horhe Sampaoli otkrio je zašto je Lionel Mesi odbio nagradu za najboljeg igrača Kopa Amerike i srdačno ga nahvalio za takav potez.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Beta/AP Photo/Andre Penner

Čile je u subotu osvojio prvu titulu na prvenstvu Južne Amerike, pobedom nad Argentinom posle boljeg izvođenja penala, rezultatom 4:1.

Posle meča Mesi je odbio da prihvati nagradu za najboljeg pojedinca turnira, iako je potpuno zaslužio, a organizatori su je potom sklonili sa podijuma na kojem je bila ceremonija.

„Pitao sam Mesija posle utakmice zašto je odbio nagradu za najboljeg igrača, a on mi je rekao da je došao da osvoji turnir Kopa Amerike i da ga individualne nagrade ne zanimaju. Ima svo moje poštovanje zbog toga“, rekao je Sampaoli.

28-godišnji napadač Barselone izgubio je tri finala sa nacionalnim timom za koji je postigao 46 golova na 102 meča. Mesi je drugi najbolji strelac i najbolji asistent u istoriji Argentine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve