Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 06.07.2015.

14:09

Eurosport: Ivanović 27. fudbaler na svetu

Kapiten reprezentacije Srbije i fudbaler Čelsija Branislav Ivanović zauzeo je 27. mesto u izboru za najboljeg fudbalera sveta koji organizuje Eurosport.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo/Alastair Grant

Ta medijska kuća je organizovala izbor ‘Eurosportova lopta’ i u poslednjih nekoliko nedelja odbrojava do otkrivanja ko će najbolji.

U izboru se bira 50 najboljih fudbalera, a Ivanović ga je završio na 27. mestu zahvaljujući svojim igrama prošle sezone tokom koje se Čelsi vratio na tron engleskog fudbala.

Ivanović je tokom prošle sezone upisao 49 utakmica i šest golova u dresu ‘Plavaca’ u Premijer ligi, Ligi šampiona, FA kupu i Liga kupa.

Između ostalih, Ivanović je iza sebe ostavio Tijaga Silvu iz Pari Sen Žermena, fudbalera Bajerna Sabija Alonsa, Đerara Pikea iz Barselone, saigrača Džona Terija, kao i Harija Kejna iz Totenhema.

Ove nedelje su, inače, otkriveni igrači koji zauzimaju pozicije od 21. do 30. u izboru, a u naredne dve nedelje saznaćemo i najboljih 20. Ispred Ivanovića su se našli Andrea Pirlo (Juventus), Serhio Ramos (Real), Marko Rojs (Borusija) Aleksandr Lakazet (Lion), Luka Modrić (Real) i Toni Kros (Real), a prvih 30 kompletiraju Sesk Fabregas (Čelsi), Vejn Runi (Mančester Junajted) i Đorđo Kjelini (Juventus).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve