Nova vest
Fudbal

Subota, 04.07.2015.

14:56

Mesi: Očajnički želimo trofej

Argentinski fudbaler Lionel Mesi izjavio je da su on i njegovi saigrači očajni u želji da osvoje Kopa Amerika.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo/Silvia Izquierdo

Argentinci se od 22 časa sastaju sa selekcijom domaćina Čileom i boriće se za svoju prvu titulu na nekom velikom takmičenju posle 22 godine.

Ova generacija očajnički želi da osvoji trofej sa nacionalnim timom. Kao tim, zaslužujemo da osvojimo nešto i titula na Kopa Amerika bi nam mnogo značila pošto smo na Svetskom prvenstvu u Brazilu bili toliko blizu”, rekao je Mesi.

Uz Mesija, glavne zvezde argentinskog tima su Serhio Aguero, Havijer Maskerano, Anhel Di Marija, Karlos Teves i Gonsal Iguain.

Ako ova generacija ne osvoji nijedan trofej, žalićemo za tim do kraja svojih života”, naglasio je Aguero.

Ukoliko Argentinci osvoje titulu, izjednačiće se sa Urugvajem po broju trofeja na Kopa Amerika, pošto će imati 14.

S druge strane, Čile, koji predvode Aleksis Sančes i Arturo Vidal, juri svoju prvu titulu na takmičenju na kojem je četiri puta bio vicešampion. Domaćin šampionata nikad nije pobedio Argentinu na Kopa Amerika u 24 pokušaja, ali je sigurno da će ove večeri imati veliku podršku, pošto je Nacionalni stadion u Santjagu gotovo rasprodad.

Za mnoge bi bilo dovoljno plasirati se u finalu. Ali, šta bi moglo da bude bolje od titule na domaćem terenu”, rekao je golman Čilea Klaudio Bravo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve