Nova vest
Fudbal

Subota, 04.07.2015.

09:11

Peruu treće mesto na Kopa Amerika

Fudbalska reprezentacija Perua osvojila je treće mesto na Kopa Amerika u Čileu, trijumfom nad Paragvajem sa 2:0.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo/Silvia Izquierdo

Junaci trijumfa Perua bili su Andre Kariljo i Paolo Gerero, koji su bili strelci u 48, odnosno 89. minutu.

Peruanci su zahvaljujući toj pobedi ponovili rezultat od pre četiri godine, kada su takođe bili treći, a ujedno su zaokružili veoma dobar šampionat, na kojem ih je u polufinalu eliminisao domaćin sa 2:1.

Za titulu na Kopa Amerika od 22 časa će se boriti Argentina i Čile, a ta utakmica se igra u Santjagu.

I Peru i Paragvaj su premašili sva očekivanja u Čileu ovog leta, posebno Paragvajci koji su na šampionat došli posle neuspešnih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje su završili na poslednjem mestu.

Međutim, oba tima su drugi put zaredom stigla do polufinala, u kojem su eliminisani, da bi Peruanci stigli do najnižeg stepenika pobedničkog postolja potpuno zasluženo.

Kariljo je sjajnim volej udarcem doneo vođstvo svom timu, pošto su odbrambeni igrači Paragvaja propustili šansu da izbace loptu iz kaznenog prostora posle kornera. Iako je taj gol stigao u 48. minutu, Paragvaj je samo u retkim trenucima uspevao da pripreti Peruu, da bi Gerero minut pre kraja utakmice postavio konačan rezultat. Gerero je sjajno reagovao na pas Hoela Sančesa i trenutno deli prvo mesto na listi strelaca Kopa Amerika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve