Nova vest
Fudbal

Petak, 03.07.2015.

11:39

Rendulić: Kajrat nije ništa specijalno

Odbrambeni fudbaler Crvene zvezde Zoran Rendulić nije zadovoljan rezultatom u svojoj debitantskoj utakmici u crveno-belom dresu.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Starsportphoto

Rendulić i ističe da je rano dobijeni crveni karton njegovog saigrača Sava Pavićevića i primljeni gol u završnici prvog dela igre protiv Kajrata mnogo uticao na ekipu.

Crvena zvezda je u četvrtak na stadionu Rajko Mitić poražena od kazahstanskog Kajrata sa 2:0 u prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

"Crveni karton i gol koji smo primili u poslednjem minutu prvog poluvremena dosta su uticali na nas. U drugom delu smo pokušali nešto da promenimo, ali su se oni povukli i čekali kontre. Iskoristili su taj višak igrača. Svaki ozbiljniji tim to ume da iskoristi i možda smo mi čak i dobro prošli ovu prvu utakmicu", rekao je Rendulić.

Rendulić je kazao da ekipa ne sme da traži alibi za poraz i dodao da veruje da će ’crveno-beli’ spremno dočekati revanš utakmicu.

"Nisam zadovoljan rezultatom u debiju, ali ovo nam je bila prva takmičarska utakmica. Ne bi trebalo da tražimo alibi, ali oni su usred prvenstva, fizički su spremniji i to su iskoristili. U drugom poluvremenu su se malo povukli, ali je nas stigao umor u poslednjih dvadesetak minuta . Imamo sada sedam dana do revanša i siguno ćemo biti spremniji. Ovo nije bio nikakav pokazatelj i nadam se da ćemo iz utakmice u utakmicu biti sve bolji", dodao je defanzivac Zvezde.

Napadač Kajrata Žerar Gou, koji je postigao vodeći gol za kazahstansku ekipu u 45. minutu, kao i bio najzaslužniji što je glavni arbitar pokaže u drugom minutu crveni karton defanzivcu Zvezde Savu Pavićeviću, zadavao je dosta problema odbrani crveno-belih na sinoćnoj utakmici.

"Nije mi delovao nešto posebno. Mislim da sam dobio skoro sve duele sa njim. Ne bi trebalo praviti famu da su oni nešto specijalno. Jednostavno, nama je ovo bila tek prva utakmica i mi nismo bili na nivou na kojem možemo da budemo. Ne bi trebalo da se plašimo revanša, ništa nije gotovo. Ovo je bilo tek prvo poluvreme", naveo je on.

Rendulić je sinoć debitovao u dresu Crvene zvezde, a o atmosferi na stadionu ’Rajko Mitić’ imao je samo reči hvale.

"Atmosfera je bila fantastična, verujte mi da sam se pet puta naježio tokom utakmice. Šteta samo što i rezultat nije bio bolji", zaključio je Rendulić.

Revanš utakmica prvog kola kvlafikacija za Ligu Evrope između Kajrata i Crvene zvezde na programu je u četvrtak u Almatiju od 16.00 po našem vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

170 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve