Nova vest
Fudbal

Sreda, 01.07.2015.

22:56

Murinjo: Čeh uradio mnogo za Čelsi

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo izrazito pohvalno je pričao o golmanu Petru Čehu, koji je posle 11 godina provedenih u tom fudbalskom klubu prešao u Arsenal.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo/Matt Dunham

Čeh je prešao u Arsenal za oko 11 miliona funti, a ugovor je potpisan čim je počeo prelazni rok. On je zabeležio više od 400 nastupa za Čelsi, sa kojim je osvojio 13 velikih trofeja, uključujući i titulu prvaka Engleske prošle sezone.

Petr je sjajno služio Čelsi više od 11 godina i pomogao je ovom klubu da osvoji skoro sve što može da se osvoji. Sve sam vreme želeo da ostane sa nama, ali razumem njegovu želju da ode i igra u prvom timu svake nedelje”, rekao je Murinjo za sajt Čelsija.

Čeh je u sredu potpisao ugovor sa Arsenalom i rekao je da mu je u prvom planu bila želja da igra u prvom timu, pošto ga je u Čelsiju istisnuo Tibo Kurtoa.

Ponekad morate da poštujete želje nekoga ko je zaslužio toliko poštovanja svojom službom klubu. Podržavam odluku vlasnika da mu odaju počast na ovaj način. Jako retko u fudbalu se donosi ovakva odluka i zbog nje sam ponosan na klub. Petrovi uspesi ovde će se uvek pamtiti i hoću da mu zahvalim za sve što je uradio”, rekao je Murinjo.

Murinjo je doveo Čeha 2004. godine iz Rena. Sa Čelsijem je osvojio Ligu šampiona, četiri titule prvaka Engleske, četiri FA Kupa, tri Liga kupa i jednom Ligu Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve