Nova vest
Fudbal

Sreda, 01.07.2015.

08:30

Argentina 'šesticom' do finala

Reprezentacija Argentine drugi je učesnik finala Kopa Amerike, posle ubedljive pobede protiv selekcije Paragvaja – 6:1 (2:1).

Izvor:

Autor:

Default images
Beta/AP Photo/Andre Penner

'Gaučosi' su predvođeni Lionelom Mesijem i Anhelom di Marijom u potpunosti razbili 'Gvarane', a za svoj 15. trofej, prvi posle 22 godine, igraće protiv domaćina Čilea.

Duel u Konsepsionu obeležio je neverovatni napadač Barselone, iako se nije upisao u strelce, pošto je učestvovao u kreiranju čak pet golova svoje ekipe, ali i krilni napadač Mančester Junajteda – sa dva pogotka i asistencijom.

Osim Di Marije, strelci za Argentinu bili su još Markos Roho, Havijer Pastore, Serhio Aguero i Gonsalo Iguain, dok je jedini pogodak za Paragvajce postigao Lukas Barios.

Veliko finale na programu je u subotu od 22 časa, dok je duel za treće mesto, između Perua i Paragvaja, zakazan za noć između petka i subote do 01.30.

Ekipa Herarda 'Tate' Martina odigrala je daleko najbolji meč na šampionatu, posle nekoliko bezidejnih i traljavih partija – uputili su 15 šuteva, čak deset u okvir gola rivala – najavivši sjajno finale 99. izdanja Kopa Amerike.

Argentinci su preuzeli kontrolu od samog starta meča, već u uvodnih desetak minuta stvorili su nekoliko izglednih prilika, a u 15. su stigli do prednosti. Mesi je izveo prekid sa tridesetak metara iskosa i poslao loptu na peterac, štoper Mančester Junajteda Markos Roho uspeo je da primiri loptu i smesti je u mrežu.

'Gaučosi' su nastavili sa napadima, a dvanaest minuta kasnije Mesi se ponovo našao u ulozi asistenta, dok se u strelce upisao Havijer Pastore. Akcija je tekla po desnom boku, da bi lopta stigla do Mesija – ovaj je povukao i prosledio do ofanzivnog veznog Pari Sen Žermena – posle čega je usledio snažan i precizan udarac u dalji donji ugao za 2:0.

Mogli su Argentinci i do poluvremena da reše pitanje pobednika, ali su redom Mesi, Iguain i Di Marija bili neprecizni, da bi Lukas Barios, dva minuta pre odlaska na odmor, vratio nadu svojoj selekciji da može da se vrati u meč. Bruno Valdes je fenomenalno skočio na sredini terena, posle ispucane lopte, a Barios je zakucao u mrežu sa ivice kaznenog.

Međutim, njihova nada nije dugo trajala, tačnije – čitavih 120 sekundi – po ulasku u drugi deo igre. Di Marija je uspeo da kruniše dobru igru golom, posle novog munjevitog kontranapada koji je pokrenuo Mesi. Pastore je povukao loptu kroz sredinom i spoljnom 'spojio' igrača Junajteda sa golom, a ovaj rutinskim udarcem pogodio dalju 'malu' mrežu.

Argentinci se ni tu nisu zaustavili, niti su dozvolili da tempo meča u bilo kom trenutku opadne, a još jednom je u centru pažne bio maestralni Lionel Mesi. Plejmejker 'Blaugrane' opet je bio nerešiva enigma za trojicu čuvara na sredini terena, usledio je pâs ka Pastoreu, čiji je udarac izblokiran, ali se lopta odbila do usamljenog Anhela di Marije na drugoj stativi pa je rezultat glasio 4:1 za Argentince.

Tek tada su 'Gaučosi' odlučili da malo uspore, ali ni to nije pomoglo 'mučenim' Paragvajcima, pošto su u poslednjih deset minuta primili još dva pogotka. Najpre je Di Marija upisao asistenciju u 80. minutu, kada je njegov centaršut sa ivice peterca u gol pretvorio Serhio Kun Aguero, da bi konačan rezultat, tri minuta zatim, postavio Gonsalo Iguain.

Logično, uz novu asistenciju Mesija. iako su se Paragvajci iz sve snage trudili da što manje puta vade loptu iz mreže, a akcija kod šestog pogotka možda je i najlepša na meču. Posle ubačene lopte sa desnog boka Aguero i Mesi razmenili su divan dupli pãs, da bi Mesi u padu nekako ćušnuo loptu do napadača Napolija – koji postavlja konačan rezultat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve