Nova vest
Fudbal

Utorak, 30.06.2015.

13:12

Vieira: Matić mi rekao da dođem u Zvezdu

Crvena zvezda predstavila je četvrto pojačanje ovog leta, pošto je na stadionu 'Rajko Mitić' predstavljen Ugo Vieira.

Izvor:

Autor:

Default images
fkcz.rs

Dvadesetšestogodišnji napadač je prošlu sezonu proveo u moskovskom Torpedu, gde je na 20 mečeva upisao tri pogotka, a stigao je na insistrianje trenera Miodraga Božovića.

Portugalac stiže posle štopera Zorana Rendulića iz Čukaričkog, desnog krila Izraelca Idana Vereda iz Makabi Haife i ofanzivno veziste Bruna Matosa iz Novog Pazara, koji su, kao i bivši igrač Benfike, stigli bez obeštećenja.

"Znam u koji klub sam došao, ovo je veliki klub, najveći na ovim prostorima, poznat u celoj Evropi. Zvezda je klub sa velikom istorijom, puno trofeja i nekadašnji prvak Evrope. Srećan sam što sam došao ovde", rekao je Vieira.

On je zadužio crveno-beli dres sa brojem 70, a trebalo bi da bude podrška Petru Orlandiću i mlađanom Luki Joviću.

"Znаm u kаkаv sаm klub došаo, grаd mi se svideo. O Zvezdi sаm dostа čuo, igrаli su Vidić i Mаtić ovde. Nisаm pričаo sа Sа Pintuom (bivšim trenerom Zvezde), pričаo sаm sа prijаteljimа iz Benfike. Mаtić mi je rekаo dа je ovo nаjveći klub i dа obаvezno dođem", istakao je Vieira.

Osim Torpeda, momak ponikao u Santa Mariji, nastupao je još za Eštoril, Bordo, Žil Visente, Sporting Hihon i Bragu, a najbolje parije pružao je u Žil Visenteu – gde je, u tri navrata, sakupio 90 nastupa i postigao 30 golova.

Iako je bilo najavljeno da će u utorak biti promovisan i Luis Lućo Ibanjes, bivši levi bek zagrebačkog Dinama, koji je već zadužio opremu i odradio trening, ali je došlo do određenih tehničkih problema.

"Ibanjesov menadžer je veoma studiozan i trenutno proučava ugovor. Ne mislim da će tu biti problema, verujem da ćemo i njega veoma brzo promovisati. Nadam se da će Ibanjez biti studiozan na terenu, koliko je njegov menadžer trenutno", rekao je Raosavljević.

On je dodao da će dolaskom Argentinca biti završen prelazni rok u najtrofejnijem svetskom klubu, ali je istakao da postoji mogućnost da će neko napustiti ekipu.

Ekipa 'Grofa' Božovića sezonu otvara već u četvrtak, kada u Beograd stiže kazahstanski Kairat, u sklopu prvog kola kvalifikacija za Ligu Evope, ali će od poslednjih pojačanja samo Idan Vered moći da nastupi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

99 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Grizman prekida rekordni niz

Francuski fudbaler Antoan Grizman propustiće prijateljske utakmice reprezentacije sa Nemačkom i Čileom, zbog uganuća desnog skočnog zgloba.

Beta

23:45

12 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

7 d